Güney Kıbrıs’ta kabine değişikliği sonrası yeni bakanlar göreve başladı

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta yapılan kabine değişikliği kapsamında yeni atanan bakanların dün yemin ederek görevlerine başladığı belirtildi.
Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Başkanlık binasında dün düzenlenen yemin töreni haberine geniş bir şekilde yer verdiler.
Gazete yeni atanan bakanların devir-teslim törenlerinin dün yapıldığını, öğle saatlerinde ise yeni Bakanlar Kurulunun ilk toplantısını gerçekleştirdiğini yazdı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına Evanthia Çolaki, Tarım ve Çevre Bakanlığına Hristos Senekis, Sosyal Refah Müsteşarlığına Tina Pavlu, Kültür Müsteşarlığına Klea Papaellina’nın atandığını yazan gazete Çevre Komiserliğine İlias Mirianthus, Vatandaş Komiserliğine İrini Boyaci ayrıca Kıbrıs Rum Başkanlık Ofisi Müdürlüğüne ise Panayiotis Palates’in atandığını belirtti.
Habere göre Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis yemin töreninde yaptığı konuşmada görevinde ayrılan bakanlara sağladıkları katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu.
Hristodulidis açıklamasında ayrıca bayındırlık bakanlığı görevinden ayrılan Aleksis Vafeadis’ için “O, kurşunu göğüslemek için önümde duracak az sayıdaki insandan biridir” ifadesini kullandı.
Hristodulidis, tarım bakanlığından ayrılan Maria Panayioti için ise “çalışkan” nitelendirmesinde bulundu.
Gazete yeni bakanların görev devir-teslim törenlerindeki açıklamalarına da yer verdi.
-Yeni kurumlara ilişkin atama
Fileleftheros gazetesi yeni Bakanlar Kurulu'nun, dün gerçekleştirdiği ilk toplantısında, kurumların yönetim kurullarına ilişkin atamaları da yaptığını yazdı.
Habere göre aralarında Kıbrıs Rum Devlet Radyo ve Televizyonu (RİK); Telekomünikasyon Dairesi(ATİK); Elektrik İdaresi (AİK), Limanlar Birimi’nin de bulunduğu bir dizi kurumun yönetim kurullarına atamalar yapıldı.
Benzer haberler
Featured
Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek
Borsa günü yatay seyirle kapattı
Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek"
“Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı
Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası
YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi
Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz”
YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı"
CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız"


