Güney Kıbrıs su kriziyle karşı karşıya

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ın 2008 yılında su ihtiyacını karşılamak için Yunanistan’dan tankerlerle su taşımak zorunda kaldığı gibi ciddi bir su kriziyle karşı karşıya olduğu haber verildi.
Fileleftheros, su yeterliliğinin sağlanması için adadaki arıtma tesisi altyapılarının güçlendirilmesi amacıyla yoğun çaba harcandığını yazdı. Gazete, yaşanan son gelişmelerin, Güney Kıbrıs’ın 2026 ve gelecekteki artan içme suyu ihtiyacını karşılamak için kalıcı, mobil, yüzer, karada konuşlu su arıtma tesisleri kurma konusunda hareket ettiğini gösterdiğini yazdı.
Kıyılardaki stratejik noktalara yerleştirilecek yüzer su arıtma tesisleri geliştirilmesi konusunda Güney Kıbrıs’taki su dairesinin elinde yurt dışındaki 53 ekonomik kuruluştan teklif olduğunu yazan gazete, önerilerin değerlendirme aşamasında bulunduğunu kaydetti.
Öte yandan hükümetin su kıtlığıyla mücadeleyle ilgili önlemlerle alakalı olarak dün bir basın toplantısı düzenlendiğini yazan gazete, Kıbrıslı Rum Tarım Bakanı Maris Panayotu’nun durumu gizlemediği gibi, güzelleştirmediğini de kaydetti.
Baf ile Limasol’un muhtemelen kuraklığın etkilerini ilk hissedecek şehirler olduğunu kabul eden Panayotu, alınan önlemlerle ilk olarak bu iki şehrin hedeflendiğini söyledi.
Politis gazetesi de haberinde kuraklık yüzünden önümüzdeki ayların zor olacağını yazdı.
Benzer haberler
Featured
"Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu
Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı
Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım"
Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026)
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026)




