Güney Kıbrıs Avrupa Komisyonu’ndan yaptırımlarla ilgili muafiyet bekliyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta yetkililerin, Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) santrallerinin kaçak işletilmesini önlemek için 2029 yılı sonuna kadar özel önlemler içeren bir plan hazırladığı ve Avrupa Komisyonu’ndan, yaptırımlar konusunda muafiyet beklediği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, hazırlanan planda Dikelya ve Vasiliko’daki santrallerin hava kirliliği oluşturmasına izin verilmesi sunulduğunu ve bu muafiyetin, enerji sistemiyle ilgili altyapının hayata geçirilmesini mümkün kılınması açısından oldukça önemli görüldüğünü yazdı.
Haberde, Güney Kıbrıs’ın elektrik üretiminde fosil yakıta bağımlılıktan kademeli olarak uzaklaşmaya yatırım yaptığı kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


