Güney'de gardiyanların eşitlikle ilgili şikayetleri sonucu Avrupa Konseyi’ne şikayette bulunuldu

Voice Kıbrıs Haber
“Tüm Kıbrıs Eşitlik Sendikası” cezaevi gardiyanlarının seçilmiş temsilcilerinin korunmasına yönelik tedbir alınması talebiyle “Kıbrıs Cumhuriyeti” aleyhinde Avrupa Konseyi’ne şikayette bulundu.
Haravgi gazetesi, sendikadan yapılan açıklamaya dayanarak Avrupa Konseyi’ne 11 Haziran’da yapılan başvuruda örgütlenme hakkı, toplu pazarlık, çalışan temsilcilerinin korunması ve ayrımcılık yasağına ilişkin hükümlerin ihlal edildiğinin ileri sürüldüğünü yazdı.
Gazete, başvurunun, sendikanın 8 Haziran’da “International Labour Organization Committee on Freedom of Association”a (Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Örgütlenme Özgürlüğü Komitesi) yaptığı ve öncelikli inceleme talep ettiği şikayetin ardından geldiğini kaydetti. Haberde böylece konunun, dört gün içinde sendikal ve sosyal hakların korunmasından sorumlu iki önemli uluslararası organa taşındığı da ifade edildi.
Haberde, Avrupa Sosyal Haklar Komitesi’nin, “Kıbrıs Cumhuriyeti”ne hem başvurunun kabul edilebilirliği hem de acil tedbir talebi konusunda yazılı görüş sunması için 30 Temmuz 2026’ya kadar süre verdiği belirtildi.
Gazete, sendikanın, üyelerinin ve seçilmiş temsilcilerinin haklarını korumak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tüm yasal yolları kullanacağını açıkladığını da yazdı.
Benzer haberler
Featured
Özersay “Denetim kurumları, siyasilerin keyfi kararlarına bağlı olmaktan çıkarılmalı”
Ünlü oyuncu Ece İrtem son yolculuğuna uğurlandı
“Kofalı Sayı Sistemi” belgeseli izleyiciyle buluşuyor
İskele’de bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi olacak!
Güngör çöplüğünde büyük yangın!
İncirli “CTP halkın gerçek ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edecek”
KKDSOD sporcuları Antalya ve Güney Kıbrıs'tan kupalarla döndü
DSÖ "Yaklaşık 3 haftadır yeni vakanın bildirilmediği hantavirüsle ilgili durum istikrarını koruyor"
KKTC’den gençler bu yıl da Türkiye’deki kamplara katılabilecek


