Great Sea Interconnector projesi için 25 milyon euroluk ödeme onaylandı

Voice Kıbrıs Haber
Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Operatörü ADMİE’nin 2025'te Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında denizaltından döşenecek kablolarla elektrik bağlantısı yapılmasını sağlayacak “Great Sea Interconnector” (GSI) projesiyle ilgili 25 milyon euroluk giderini geri alması için düzenleyici çerçeve öngören prosedürün Rum Enerji Düzenleme Kurulu (RAEK) tarafından ileri götürüleceği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, ADMİE ve Yunan Hükümeti'nin şimdi yapması gerekenin, projenin inşaatının her aşamasında destekleneceği ve Türkiye'nin uluslararası sularda araştırma yapılmasını engelleyen jeopolitik engellerinin aşılacağına ikna etmek olduğunu yazdı.
Gazete, RAEK Yönetim Kurulu’nun, 2021-2025 Elektrik Piyasası Düzenleme Kanunları (N. 130(1)2021) ve (AB) 2022/869 sayılı yönetmelik kapsamındaki sorumluluk ve yetkilerini kullanarak, “Ortak Çıkar Projesi 2.6.2” için fiilen tahakkuk edilen 82 milyon euro tutarındaki yatırım maliyetlerinin geri kazanılmasını onayladığını yazdı. 1 Ocak-31 Aralık 2025 dönemi için geri kazanılmasına izin verilen geliri, ADMİE’nin mülkiyet lisansı ve bağlantı hattı işletmecisi lisansını alması şartıyla (yani projenin EuroAsia Interconnector'dan Great Sea Interconnector’e transferi) 25 milyon euro olarak belirlediğini kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Yolcunun cihazı uçakta yangın çıkardı
Türk dünyasının birlik ve dayanışması çevrim içi seminerde ele alındı
Petrol fiyatları Rus dizel yakıtı piyasaları nedeniyle haftaya düşüşle başladı
“Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız - 41 Kadın-41 Hayat Sergisi" yarın açılıyor
Küresel piyasalar haftaya iyimserlikle başladı
TIP-İŞ’ten EL-SEN’e destek
Altın fiyatları üç gündür değer kazanıyor
Üstel “Kırgınlıkları geride bırakalım… Bugün birlik zamanıdır”
CTP’nin milletvekili adayları belirlendi



