“Görevimiz, potansiyeli çok yüksek olan bu cennet vatanı geliştirip kalkındırmaktır”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 5. KKTC Malatyalılar Kültür Derneği’nin Malatya köyü muhtarlık binasında yapılan genel kuruluna katıldı.
Genel kuruldaki konuşmasında, Malatya’nın Kıbrıs Türkü için önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Malatya halkıyla et ve tırnak gibi olduğunu, KKTC’nin güçlenmesi ve Doğu Akdeniz’deki Türk devletinin yaşatılması için bu kutsal mücadeleyi, birlikte sürdürmekte olduklarını belirtti.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, 1571’den sonra dönem dönem Kıbrıs Adası’nda Türk nüfusunun, o zamanın Ortodokslarından daha fazla olduğunun kayıtlarda bulunduğunu dile getirip 1974’ten sonra güneydeki nüfusun arttığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kimse bize, ‘buraya nüfus aktardınız’ diyemez… Buradaki mücadelemiz için elbette 1974’ten bu yana adaya gelmiş ve mücadelemize katılmış insanların vatandaş olması, en doğal haktır. Adada iki ayrı halktan biri olan Kıbrıs Türk halkı, en az Rumlar kadar egemendir. Bizim temel dayanağımız budur. Onlar devlet sahibiyse biz de devlet sahibiyiz, bu bizim hakkımızdır.
Hedefleri; Kıbrıs Türk halkını bu adadan temizlemek, federasyon dedikleri masalla Anayasal oyunlarla bizim Anadolu ile aramızdaki bağları koparmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün sona ermesidir.
Türkiye Cumhuriyeti, her zaman yanımızda olmuştur. Aramızdaki bağları kimse koparamaz. Görevimiz, potansiyeli çok yüksek olan bu cennet vatanı geliştirip kalkındırmaktır.”
Benzer haberler
Featured
Milli Eğitim Bakanlığı ile taşımacılar arasında protokol imzalandı
Brent petrol 101,78 dolardan işlem görüyor
BM Genel Kurulu’nun 81. oturumu yarın New York'ta başlıyor
Köroğlu “Yeni taş ocağı izinlerinin gündeme getirilmesi kabul edilemez”
Reynar "75 yıllık Şirketler Yasası ile dijital ekonomi yönetilemez"
Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nden okullarda su güvenliği ve gıda hijyeni denetimi
Özersay "Yolsuzluklara karşı atılması gereken en önemli adım her şeyin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır"
Polis Akademisi İç Güvenlik Fakültesi Münhali için başvurular başladı
Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu yaptı



