Gönyeli’ye yeni cami yapılıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Gönyeli’ye yeni cami yapılması amacıyla protokol imzalandı. Vakıflar Örgütü, Din İşleri Dairesi, Gönyeli Alayköy Belediyesi ve Beha Köprülü arasında imzalanan “Gönyeli sınırları içerisinde cami yapımı” konusundaki protokole, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi adına İbrahim Benter, Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve bağışçı Beha Köprülü imza koydu. İmza töreninde, yapımı hedeflenen caminin ödemeleri ile ilgili olarak da bilgilendirme yapıldı. CAMİ İNŞAASI İÇİN 250 BİN STERLİN BAĞIŞLANACAK İlk etapta caminin yapım ücreti, hayırsever Beha Köprülü tarafından Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nin şartlı bağış hesabına bağışlanacak 250 bin Sterlinden karşılanacak. Cami yapımının tamamlanması için 250 bin Sterlinin yetersiz kalması halinde Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi gerekli giderleri karşılayacak. Belediyeden yapılan açıklamada, camiye “Limasollu Beha Hüseyin Köprülü Cami” adının verileceği ifade edildi. Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi tarafından proje ve ihalesi üstlenilen caminin şekline, büyüklüğüne ve görüntüsüne Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi karar verecek. 18 ay içerisinde bitirilmesi planlanan caminin donanımı da Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi tarafından karşılanacak.
AMCAOĞLU “CAMİ,GÖNYELİ - KANLIKÖY YOLUNUN BİRLEŞTİĞİ NOKTAYA YAPILACAK” Gönyeli Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Gönyeli’de uzun zamandır bir cami ihtiyacının açıkça görülmekte olduğunu ifade ederek, mevcut caminin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Özellikle cenaze olduğu günlerde ciddi bir sıkıntı yaşandığını kaydeden Amcaoğlu, “Gönyeli-Alayköy gelişime açık ve günden güne büyüyor. Bu nedenle Çevre Yolu’nun da geçeceği bir noktaya, Gönyeli-Kanlıköy’ün birleştiği noktada bulunan araziye cami yapmayı hedefliyoruz. Böyle güzel bir olaya vesile olan Köprülü ailesine ve Vakıflar İdaresi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah işbirliği içerisinde Gönyeli-Alayköy’e güzel bir cami kazandıracağız. Beha Köprülü abimiz yıllarca bir kenarda biriktirdiği parasını bu hayırlı iş için harcamaya karar verdi. Bu projenin büyük ölçüde finansmanını sağlayacak Köprülü ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Benzer haberler
Featured
Arama-kurtarma çalışmaları gece de 13 gemi ve 2 helikopterle devam edecek
Erhürman "Aileler bu gece itibarıyla bilgilendirilecek. Son insanımıza ulaşana kadar arama kurtarma çalışmaları devam edecek"
Erdoğan "Gemi kazasının sorumlularından hesap sorulması için KKTC ile İşbirliği içinde atımlar atacağız"
KKTC'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi
Erhürman "249 kişiye ulaşıldı, 18 kişi aranıyor, 4 kişinin kimliği belirlendi"
KTMMOB "Facianın nedenleri, bağımsız, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde araştırılmalı"
El-Sen, Güç-Sen ve KITSAB kazanın meydana gelmesine neden olan unsurların araştırılmasını istedi
Tatar “Burada bir ihmal söz konusu, olay tüm yönleriyle araştırılmalı"
KTGB "Bir felaketin görüntüsüne ulaşmak, onu olduğu gibi yayımlama hakkı vermez"


