Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu gerçekleşti YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız” Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici" Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor Stefanu “Müzakere zemini değişemez” Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem... Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok" Reynar “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı” Ertuğruloğlu “İzolasyonların sonlandırılması için cesur adımlar bekliyoruz” Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü" Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 14 kişi tutuklandı! Kıbrıs’ın son galbur ustası: Hüseyin Burat Kontrolü kaybeden bisiklet sürücüsü bariyerlere çarparak ağır yaralandı! Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti Haspolat'ta feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu gerçekleşti YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız” Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici" Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor Stefanu “Müzakere zemini değişemez” Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem... Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok" Reynar “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı” Ertuğruloğlu “İzolasyonların sonlandırılması için cesur adımlar bekliyoruz” Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü" Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 14 kişi tutuklandı! Kıbrıs’ın son galbur ustası: Hüseyin Burat Kontrolü kaybeden bisiklet sürücüsü bariyerlere çarparak ağır yaralandı! Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti Haspolat'ta feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı!
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Gizli uzay görevi başarısız oldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Gizli uzay görevi başarısız oldu
Reklam

ABD’nin 21. kez uzaya göndermeye çalıştığı "yüksek düzeyde gizli" ve pahalı devlet uydusu Zuma'nın, Florida'da bir askeri üsten SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildikten sonra kaybolduğu ve milyarlarca dolar zarara yol açtığı ileri sürüldü.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, uzay ve savunma sanayi şirketi Northrop Grumman tarafından devlet ihalesi üstlenilen uydunun üretim maliyeti milyarlarca dolar değerindeydi. Haberde, Florida’da Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nden gizlice fırlatılan devlet uydusunun, fırlatmanın ilk fazını başarıyla tamamlasa da ikinci aşamada yok olarak milyarlarca dolar zarara neden olduğu iddia ediliyor.  SpaceX bugüne kadar 21 kez Falcon 9 uydu fırlatışı gerçekleştirdi fakat henüz başarılı olarak kayıtlara geçen bir fırlatma işlemi yapılamadı.  Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar, Kongre ve Senato üyelerinin görevin “tam bir zarar” olduğuna ilişkin bilgilendirildiklerini, roketin taşıdığı uydunun roketten ayrıldıktan sonra atmosfere tekrar geri düştüğünü belirtti. Ayrıntıları henüz bilinmeyen olayda roket yükünün fırlatmanın ikinci aşamasında roketten düzgün ayrılamadığı düşünülüyor.  TechCrunch ve ArsTechnica yayınları da roketin yükünün Falcon 9’un fırlatılışının ikinci safhasında yeryüzüne geri düştüğüne dair haber aldıklarını aktarıyor. SpaceX başarısızlıkla sonuçlanan uydu fırlatma faaliyetine ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.  Peki teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Musk kimdir?  Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi.  Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı.  1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı.  Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu.  Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı.  Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu. 2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı. 
Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti. 

Benzer haberler

Teknoloji
YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı 27 Eyl 2026 14:17 Gazimağusa'da robotik ve yazılım tanıtım etkinliği düzenleniyor 23 Eyl 2026 20:38 Gençlerin neredeyse yarısı yapay zekaya insanlardan daha fazla güveniyor 23 Eyl 2026 08:55 California yapay zeka modelleri için kapatma düğmesi talimatı verdi 22 Eyl 2026 11:00 Yapay zekanın yanlış ellere geçmesi varoluşsal tehlike yaratabilir 17 Eyl 2026 22:03 Sosyal medyadaki fotoğraf akımları biyometrik veri toplama riski taşıyor 14 Eyl 2026 19:12 Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi 13 Eyl 2026 21:38 OpenAI, güvenlik gerekçesiyle trilyon dolarlık halka arzı erteledi 13 Eyl 2026 10:34 Instagram'dan algoritmayı kaldırma planına tepki: Kullanıcılar marka içeriklerine boğulur 10 Eyl 2026 11:20