Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin” Ayşe Tatlısulu için kan aranıyor Nöbetçi eczaneler (28 Ekim 2026) İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi Polisten üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi Güney Kıbrıs’ta eski siren sistemi kriz endişesi yarattı Evlat acısının ardından acı haber: Cem Akaş 58 yaşında hayatını kaybetti Güney'de geçen yıl 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti YKP "Maraş BM yönetimine devredilmeli, Mağusa Limanı AB denetiminde ticarete açılmalı" Meteoroloji Dairesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı Din İşleri Başkanlığı duyurdu "Cuma ezanı 12.30’da okunacak" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 9 kişi tutuklandı Lapta Hesap İşi tasarımları defileyle tanıtılacak Ortaköy'de seyir halindeki araçta yangın Lefkoşa’da Yapay Zekâ ve Çalışma Hayatının Geleceği Paneli düzenlenecek Başçeri "Çözüm için samimi irade ortaya koyan taraf Kıbrıs Türkleri ve Türkiye’dir” Ertuğruloğlu "Kıbrıs’ta çözüm için iki devlet gerçeği kabul edilmeli" Güney Kıbrıs’ta doğurganlık oranı AB ortalamasının üstünde Ercan Havalimanı’nda Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi Erdoğan "KKTC’nin kardeş ülkelerle bağlarının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz" GMO’dan yetkili kurumlara çağrı “Toplu yemek hizmetlerine yönelik denetimleri gözden geçirin”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Gizemli gök cismi saptandı...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Gizemli gök cismi saptandı...
Reklam

Bilim insanları keşfettikleri ilk yıldızlar arası gök cismi Oumuamua'nın kuyruklu yıldız olduğu sonucuna vardı.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Hubble teleskobu ve gözlem evlerinden elde edilen verilerden, keşfedildiği geçen yıl ekimden bu yana gizemini koruyan Oumuamua'nın kuyruklu yıldız olduğu saptandı. Avrupa Uzay Ajansından uzman Marco Micheli, bir kuyruğa sahip olmadığı için ilk başta asteroit olarak kabul edilen Oumuamua'nın yüksek hızının sadece Güneş, gezegenler ya da büyük asteroitlerin yer çekimiyle değil içindeki gazların salınmasının sonucunda ortaya çıktığı bilgisine ulaşıldığını kaydetti. Oumuamua'nın haziran başından bu yana saatte 114 bin kilometre hızla hareket ettiğini belirten Micheli, bu kadar hızlı hareket eden bir cismin ancak bir kuyruklu yıldız olabileceğini ifade etti. Micheli, kuyruklu yıldızların içlerindeki gazı kullanarak hızlı hareket ettiklerini belirtti. Araştırmanın sonuçları "Nature" dergisinde yayımlandı.    

Benzer haberler

Teknoloji
Anthropic 12 saatten kısa bir sürede yapay zeka girişimi tarafından hacklendi 28 Eki 2026 11:15 Yapay zeka saldırıdan vazgeçmedi 28 Eki 2026 08:33 Apple ekran sorunu olan iPhone Duo cihazlarını değiştirecek 27 Eki 2026 09:56 Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi 24 Eki 2026 09:46 Dünyada siber güvenlik alarmı 22 Eki 2026 09:03 Yapay zekanın karanlık yüzü: Su ve elektrik sistemleri risk altında 22 Eki 2026 08:59 Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre 21 Eki 2026 21:26 ChatGPT şimdi de kripto para çaldı 20 Eki 2026 12:16 İnternet reklamlarında casus yazılım tehlikesi 19 Eki 2026 20:52