Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı” Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak" Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz" Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti Ercan Havalimanı’nın pisti belirli saatlerde uçuş trafiğine kapatılacak Öztürkler’den Kurtulmuş’a teşekkür “Kararlı duruşu Kıbrıs Türk halkına güven verdi” Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı” Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak" Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz" Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti Ercan Havalimanı’nın pisti belirli saatlerde uçuş trafiğine kapatılacak Öztürkler’den Kurtulmuş’a teşekkür “Kararlı duruşu Kıbrıs Türk halkına güven verdi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Girne’de 83 öğrenci okula gidemiyor!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Girne’de 83 öğrenci okula gidemiyor!
Reklam

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elçil, yaptığı açıklamada, Girne’de 83 öğrencinin yeterli sınıf ve okul olmamasından dolayı okula gidemediğini belirtti.

İşte KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil'in açıklamasının tam metni; "Okulların açılmasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Girne’de 83 öğrenci yeterli sınıf ve okul olmadığından dolayı okula gidememektedir.   Eğitim temel bir insan hakkı olup, dili, dini, inancı, rengi ve milliyeti ne olursa olsun herkese devlet tarafından parasız eğitim imkanı verilmelidir. Adamızın kuzeyinde yıllardan beri sistematik olarak Türkiye tarafından yapılan nüfus aktarımı, okul ve eğitim alt yapısını planlayacak imkanları ortadan kaldırmıştır. Bu anlayışa çanak tutan işbirlikçi hükümetler koltukta kalma uğruna yapılan dayatmalara boyun eğdikleri için, eğitim tam bir kaosa dönmüştür. Bir yandan okullara Sunni İslam öğretisi için milyonlar harcanırken özellikle Girne’ye okul yapılması için Eğitim Bakanlığı hiçbir adım atmamaktadır. Eğitim Bakanlığı’na verdiğimiz süre dolmasına rağmen adım atılmaması bizi eyleme zorlamaktadır. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Girne’deki sivil toplum örgütleri ve okul aile birlikleri ile yaptığımız toplantı çerçevesinde eylemleri planlamak için 26 Ekim Perşembe akşamı saat 18:30’da Girne 23 Nisan İlkokulu’nda Girne İnisiyatifi’nin organize ettiği toplantıya katılarak “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine her türlü desteği vereceğimizi duyururuz. Bununla birlikte Girne’deki velileri ve duyarlı yerel yöneticileri de destek vermeye davet ederiz.  Saygılarımızla. Şener Elcil KTÖS Genel Sekreteri"

Benzer haberler

Featured
Erhürman Politis’e konuştu “19 maddelik öneri belgesini almadım” 17 Eki 2026 15:43 İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor 17 Eki 2026 15:37 İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı 17 Eki 2026 15:30 24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı 17 Eki 2026 15:25 Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı 17 Eki 2026 14:16 Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026) 17 Eki 2026 14:04 Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı 17 Eki 2026 13:51 Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak 17 Eki 2026 13:41 Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı 17 Eki 2026 13:36