Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Girne'de 3 işletme mühürlendi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Girne'de 3 işletme mühürlendi
Reklam

Girne Belediyesi’nin yaptığı sağlık denetimlerinde 3 işletme mühürlendi, 168 farklı ürün müsadere edildi ve 11 bin 276 TL para cezası kesildi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri toplum sağlığını ilgilendiren otel, lokanta, kafe, market, gıda üretim ve satışı yapılan işletmelere yönelik gıda ve hijyen denetimlerini sürdürüyor. Sağlık şubesi ekipleri; gıda üretim alanlarının koşulları, çalışanların kişisel hijyeni, sağlık karneleri, mutfak, tuvalet ve depo alanlarının genel temizlik ve hijyen koşulları, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları ve sağlığa uygunluğunu denetliyor. KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELER MÜHÜRLENDİ Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre sağlık şubesi ekipleri 2019 yılının ilk 3 ayında 372 hijyen denetimi gerçekleştirildi. Denetlenen işletmelerin; işletme izni, sağlık karnesi ve genel hijyen konularında sorun ve eksiklik olmasından dolayı 3 işletme mühürlendi. Raf denetimlerinde 9 işletmenin gıda ve hijyen kurallarına uygun olmayan 168 farklı ürünü müsadere edildi. Yapılan denetimler sonucunda kurallara uymayan işletmelere 11 bin 276 TL para cezası kesildi. GÜNGÖRDÜ: “STANDARTLARA UYGUN ÜRETİM HER ESNAFIN SORUMLULUĞUDUR” Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında eğlencenin merkezi, öğrenci ile turizm kenti olan Girne’de yaşayan ya da kenti ziyaret ederek yeme içme hizmeti alan her bireyin sağlıklı ve temiz ortamlarda güvenilir gıdaya erişmesinin önemine dikkat çekti. Güngördü, belediyenin bu yöndeki piyasa kontrollerinin, genel hijyen ve insan sağlığı kriterleri baz alınarak yapıldığını ve bu konuda taviz verilmediğini söyledi. Esnafın da bu kurallara uygun hareket etmediği zaman cezai yaptırımların olacağını kaydeden Güngördü, gıdaların üretim koşullarının iyileştirilmesinin ve standartlara uygun üretimin, her esnafın sorumluluğunda olduğunu belirtti SOYEL: “HİJYEN KURALLARINA UYGUN ÜRETİM YAPILMALI” Girne Belediyesi adına gıda denetimlerini yürüten Sağlık Şube Amiri Naile Soyel ise, asgari hijyen koşulları sağlamanın yanında ‘Güvenli Gıda’ kavramının işletmelerin bir sistem dahilinde yerine getiriyor olmasının önemli olduğunu söyledi. Naile Soyel, denetimin belediyenin sorumluluğunda olduğunu ancak hijyen kurallarına uygun üretim yapılmasının ise doğrudan işletmeciye ait olduğunu ve  gıda güvenlik sistemlerinin kaçınılmaz bir şekilde benimsenmesi gerektiğini kaydetti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" 7 Kas 2026 21:53 Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı 7 Kas 2026 21:43 Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu 7 Kas 2026 21:29 BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı 7 Kas 2026 21:08 Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir 7 Kas 2026 20:51 ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti 7 Kas 2026 20:38 MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı 7 Kas 2026 20:13 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" 7 Kas 2026 19:44