Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026) Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" Borsa, günü yüzde 0,99 değer kazanarak tamamladı Lefkoşa'daki bir evde çıkan yangın ciddi zarara neden oldu Bilim dünyası, DAÜ işbirliğinde Kuzey Kıbrıs’ta buluşuyor Erdoğan “KKTC ile iş birliği içerisinde 9 gemi ve 11 hava aracıyla arama çalışmalarına destek veriyoruz" Çelik “Güngör’deki depolama alanı derhal rehabilite edilmeli” Jaguar Land Rover yaklaşık binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor Meteoroloji Dairesi 8-14 Eylül tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı İncirli “Meclis olağanüstü toplanmalı, sorular belgeleriyle açıklığa kavuşturulmalı” Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde yeni dönem İsrail Cumhurbaşkanı Herzog perşembe günü Güney Kıbrıs’a gidiyor Nöbetçi eczaneler (7 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Girne Antik Liman yenileme çalışmaları konusunda ikinci toplantı, Girne Belediyesi’nde gerçekleşti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Girne Antik Liman yenileme çalışmaları konusunda ikinci toplantı, Girne Belediyesi’nde gerçekleşti
Reklam

Girne Antik Limanı’nın yenileme projesi kapsamında, bölge esnafı ile ikinci bilgilendirme ve istişare toplantısı Girne Belediyesi’nde yapıldı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre toplantıya, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Turizm Bakanlığı Proje Koordinatörü Orhan Atasoy, Turizm Bakanlığı İdare Memuru ve Hukukçu Sertaç Özsoy ile Antik Liman esnafı ve mal sahipleri katıldı.

Liman Tüzüğü yenileme/düzenleme çalışmaları adına karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, proje tamamlama tarihi olan 31 Mayıs sonrası, ne tür yollar izleneceği konularında istişarede bulunuldu.

Açıklamaya göre toplantıda, proje süresi ve sonrasında “ortak dil, ortak hedef” vurgusunda bulunulduğu kaydedildi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, toplantıda yaptığı konuşmada, Turizm Bakanlığı’nın yönetiminde ilerleyen projenin “oldukça iyi sonuçlar” doğuracağına olan inancını dile getirerek, projenin belirlenen tarih olan 31 Mayıs’ta tamamlanması temenni etti. Şenkul, esas konunun “proje sonrası yönetim konusu” olduğunu yineleyerek, “Bu anlamda, yasal denetleyici ve uygulayıcı rolü belediyede olmalıdır” dedi.

“Ortaya çok ciddi maliyetleri olan oldukça başarılı bir proje konduğunu” belirten Şenkul, dileğinin bu emeklerin karşılığının alınması olduğunu söyledi. Turizm Bakanlığı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bölgede yasal yetkiye sahip olduklarının bilincinde olduklarını belirten Şenkul, “Liman yönetimi için kurulacak olan özerk yapıda denetleme ve uygulama yetkisinin Girne Belediyesi’nde olmasının doğru adım olacağını” söyledi. “Bu özerk yapı kapsamında ortak bir yönetim komitesi kurulacağını” hatırlatan Şenkul, “Komite sonrası alınacak kararlarda yasal yetkinin Girne Belediyesi’nde olmasının önemini” yineledi.

Toplantıda, esnaf ve mal sahipleri ile Turizm Bakanlığı Proje Koordinatörü Orhan Atasoy da söz aldı.

Benzer haberler

Featured
Hasipoğlu "İşyerine gerekli işlemler uygulandı, çalışanın alacağı ödendi" 7 Eyl 2026 21:50 Öztürkler "Meclis’in doğru tarihte olağanüstü toplanması önemli, istişarelerimiz sürüyor" 7 Eyl 2026 21:39 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Eylül 2026) 7 Eyl 2026 21:30 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı 7 Eyl 2026 20:52 Meteoroloji ve Posta Dairesi müdürleri görevden alındı! 7 Eyl 2026 20:47 Berova "Kayıplara ulaşmak için tüm imkanlar seferber edildi" 7 Eyl 2026 20:30