“Gerekli güvenlik önlemlerinin alınması zorunlu”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne genelinde yapımı devam eden veya yarım kalan inşaatların dış ve iç güvenlik kontrollerinden ilgili bina sahibinin sorumlu olduğunu belirterek, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının zorunlu olduğunu kaydetti.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şenkul, kent genelinde faal veya yarım kalan inşaatlar konusunda uyarıda bulundu.
Bölgede inşaatı devam eden veya herhangi bir nedenle yarım kalmış inşaat ve yapıların dış ve iç güvenlik kontrollerinden ilgili bina sahibinin sorumlu olduğuna dikkat çeken Şenkul, bu noktada hiçbir zafiyet gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.
İnşaat dış ve iç güvenlik konusunda sorun görülen noktalarla ilgili Girne Belediyesi’nin ilgili kişiye bildirim yapacağını kaydeden Şenkul, hali hazırda devam eden uygulama ile ilgili bildirim yapılması itibarı ile gerekli güvenlik önlemlerinin derhal alınmasının zorunlu olduğunu belirtti.
Konu ile ilgili vatandaşlara da görev düştüğünü ifade eden Şenkul, dış ve iç güvenlik eksikliği görülen binaların, Alo 185 hattı veya Girne Belediyesi Kent Güvenlik Birimi’ne bildirilmesini istedi. Şenkul, “Yarın keşke dememek için bugün gereken önlemleri almak zorundayız” dedi.
Benzer haberler
Featured
İngiltere'de kene alarmı: Şehir merkezlerinde de var
Panda diplomasisi geri döndü: Birkaç gün içinde ulaşacaklar
Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Eylül 2026)
İran "Olası saldırı durumunda farklı silahlar kullanacağız"
Endonezya'da 13 Eylül'de alabora olan feribottaki 52 kişinin cesedine ulaşıldı
Volkswagen Grubu 2,8 milyon aracı geri çağıracak
Halkın Partisi’nde milletvekili adaylığı başvuruları 28 Eylül’de başlıyor
Lefkoşa Sanat Merkezi’nde iki sergi açılışı birden yapılacak
Oymen "Gıda güvenliğinde yapılan her ihmal toplum sağlığını riske atıyor"



