Gemi son on günde ikinci araştırma seferine başlayacak

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum yönetiminin, EastMed doğal gaz boru hattı projesi için bilimsel araştırma yapmak üzere tuttuğu “Nautical Geo” isimli geminin dün Limasol’un güneyine “yelken açtığı”, geminin son on günde ikinci araştırma seferine başlayacağı bildirildi.
Fileleftheros “Nautical Geo Araştırmaya Çıktı… Türkiye’den Yunanistan’a Karşı Savaş Naraları” başlıklı haberinde, Rum yönetiminin, Nautical Geo’nun çalışmaları için 10 Kasım gece yarısına kadar süreli yeni bir Navtex yayımladığını belirtti.
Araştırma gemisinin Türk kıta sahanlığına girmeye çalışması üzerine Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı unsurlar tarafından engellendiği, bu nedenle günlerce Larnaka Limanı’nda demirli kaldığı hatırlatılan haberde “aynı zamanda Türkiye Yunanistan’a karşı savaş naraları atıyor” iddiasında bulunuldu.
Gazete bu iddiasını desteklemek için, “Türkiye’nin bölgesindeki jeopolitik üstünlüğünü” vurgulayan video ve Yeni Şafak gazetesinin, “Ege’deki dengeleri değiştiren” yerli silah ve araçlara dair haberinin satırbaşlarını aktardı.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
ABD'nin stratejik petrol rezervleri 43 yılın en düşük seviyesinde
Larnaka’ya günde 230, Baf’a 95 uçuş
Erhürman'ın metodoloji konusunda BM'yi ikna ettiği iddiası
İran Devrim Muhafızları Ordusu "Hürmüz Boğazı'nın açılması ABD'nin İran'ın şartlarını kabul etmesine bağlı"
Erhürman “Geçmişin acılarını unutmadan geleceği kuracağız”
Dünya nüfusunun yüzde 6'sını oluşturan yerli halklar iklim değişikliğinin tehdidi altında
Keçeli'den Yunanistan'a "Tükiye açısından hukuki sonuç doğurmayacak"
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'nin enflasyon verisinde
Nöbetçi eczaneler (8 Ağustos 2026)


