Geçiş noktalarıyla ilgili gelişmeler bir sonraki toplantıya kaldı

Voice Kıbrıs Haber
Geçiş noktalarından geçişlerin normale dönmesi için ortak zeminin dün de bulunamadığı ve gelişmelerin, bir sonraki İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi toplantısına kaldığı bildirildi.
Politis gazetesi manşetten aktardığı haberinde, Kıbrıs Türk tarafının dünkü toplantıda geçiş noktalarından geçişlerin nasıl olması gerektiğine dair öneri sunduğunu; ancak bu önerinin karmaşık ve zor olarak değerlendirildiğini öne sürdü.
Gazete, önerinin, epidemiyolojik veriler düzeyinde sürekli değişiklik gösterecek çok sayıda farklı kategorizasyon öngördüğünü ve bunun, geçiş yapacak olanların gereksiz yere çile çekmelerine yol açacağını iddia etti.
Gazete, Kıbrıs Rum tarafının bilindiği üzere kendi önerisini bir ay önce yine kategorizasyon zemininde sunduğunu; ancak bunu, geçiş noktalarınan geçmek isteyenlerin tek tip muamele göreceği şekilde düzenlediğini belirtirken, yine de her iki tarafın da zorluk ve engelleri aşmaya niyetli olduğunu yazdı.
GEÇİŞ NOTKALARI MÜZAKERECİLERİN SPEHAR İLE GÖRÜŞMESİNDE ELE ALINACAK
Fileleftheros gazetesi “Geçiş Noktalarıyla İlgili Karar Belki Pazartesi’nden İtibaren” başlıklı haberinde, KKTC’de ve Güney Kıbrıs’taki Covid-19 tedbirlerinin hafifletilmeye başlanmasıyla birlikte geçişlerin normale dönmesinin de yeniden gündeme geldiğini ve konunun, Pazartesi günü müzakerecilerin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile yapacağı görüşmede ele alınacağını yazdı.
Habere göre İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum Eşbaşkanı Leonidas Filaktu, Kıbrıs Haber Ajansı KİPE’ye yaptığı açıklamada Kıbrıs Türk tarafının önerisinin karmaşık olduğunu ve bu öneriyle ilgili çok sayıda soru yönelttiklerini; Kıbrıs Türk tarafının da kısa bir süre sonra açıklamalarla geri geleceklerine söz verdiğini söyledi.
Kıbrıs Türk tarafının önerisinin, geçiş noktalarının tümünün açılmasına yönelik olup olmadığına dair bir soru üzerine ise Filaktu, böyle bir unsur bulunmadığını ve teknik komitenin hedefinin, geçişlerle ilgili tedbirleri tartışmak olduğu yanıtını verdi.
Filaktu ayrıca, bir sonraki toplantının tarihinin Kıbrıs Türk tarafının önerisine açıklık getirmesinin ardından belirleneceğini ifade etti.
Haber, Haravgi gazetesinde “Önümüzdeki Günlerde Geçiş Noktalarıyla İlgili Gelişmeler Bekleniyor”, başlığıyla yansıtıldı.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı"
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez”
Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir"
Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor
İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.”
Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu”


