Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Gazze'de insani kriz: "Yardım Refah sınırında haftalardır bekliyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Gazze'de insani kriz: "Yardım Refah sınırında haftalardır bekliyor"
Reklam

Gazze'ye gıda ve su yardımı taşıyan ve haftalardır kavurucu sıcak altında Mısır yollarında bekleyen yüzlerce kamyon, Gazze'ye insani yardımı ulaştırabilmek için izin bekliyor. Gazze'ye un, su ve diğer malları götürmek için yola çıkan kamyonlar Gazze sınırına yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Mısır yolunda bekletiliyor. Şoförler, Mısır'ın kavurucu yaz sıcağında haftalardır beklediklerini söylüyorlar. İsrail ile Hamas arasında dokuz aydır devam eden savaşın ardından insani yardım taşıyan kamyonların yollarda bekletilmesi, Gazze'de yaşanan krizi daha da derinleştiriyor. İnsani yardım örgütleri, Gazze'deki kıtlık riskinin yüksek olduğu uyarısında bulunuyor. REFAH OPERASYONU İLE KAPANAN SINIR Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki el-Ariş kentinde mahsur kalan kamyon şoförleri, İsrail'in Mayıs ayında Gazze-Mısır sınırındaki saldırısını genişletmesinden bu yana insani yardım malzemesi ulaştıramadıklarını dile getirdiler. İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarına Mayıs ayında başladı. Gazzeliler için dış dünyaya açılan bir kapı olan, yardımların ulaştırılmasına ve hastaların güvenli yerlere götürülmesine olanak tanıyan Gazze ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısı o tarihten bu yana kapalı. Yardım ve ticari malzemeler diğer kara sınır kapılarından, havadan ve denizden Gazze'ye ulaştırılmaya devam ediyor fakat insani yardım örgütleri ve Batılı diplomatlar malzemelerin ihtiyacın çok altında olduğunu dile getiriyor.

Benzer haberler

Dünya
Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı 19 Eyl 2026 10:26 İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi 19 Eyl 2026 10:21 Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı 19 Eyl 2026 09:18 Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi 19 Eyl 2026 09:09 Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu 19 Eyl 2026 08:43 ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi 19 Eyl 2026 08:38 Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 İsveç'te seçimleri merkez sol kazandı: Başbakan Kristersson istifa etti, koalisyon pazarlıkları başlıyor 18 Eyl 2026 10:38