"Gazze halkı tam bir iletişim kesintisi içinde sıkışıp kalmış durumda"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), işgal altındaki Gazze Şeridi'nde zaten kuşatma altında olan Filistinlilerin, şimdi de tam bir iletişim kesintisi içinde sıkışıp kalmış durumda olduklarını bildirdi.
İngiltere merkezli örgütün, X platformundan yaptığı açıklamada, "İşgal altındaki Gazze Şeridi'nde zaten kuşatma altında olan Filistinliler, şimdi de tam bir iletişim kesintisi içinde sıkışıp kalmış durumdalar" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, Gazze'ye giren insani yardımın, internet ve telekomünikasyon altyapısını yeniden kurmak için gerekli malzemeleri içermesi gerektiğinin altı çizildi.
Gazze'deki bu kesintinin, evlere ve sivil bölgelere ayrım gözetmeksizin yapılan saldırıların ve kritik iletişim altyapısı dahil sivil altyapının büyük ölçüde tahrip edilmesinin ardından geldiği kaydedilen açıklamada, söz konusu iletişim kesintisinin, acil servislerin müdahalesinin engellenmesine, Gazze içindeki ve dışındaki ailelerle bağlantı kurulamamasına ve ihlallerin belgelenmesinde zorlukların artmasına yol açacağı belirtildi.
Açıklamada, işgal altındaki Gazze Şeridi ve İsrail'deki çatışmanın tüm taraflarına "acil ateşkes çağrısı" yinelendi.
Gazze'de iletişim ve internet yeniden tamamen kesildi
Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurmuştu.
Şirketin, X platformunda yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadesi kullanılmıştı.
Paltel şirketi, 27 Ekim'de İsrail saldırıları sonucu Gazze'de kesilen iletişim ve internet hizmetinin aşamalı olarak yeniden verildiğini bildirmişti.
Benzer haberler
Dünya
Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı
Texas'ta arı yüklü TIR devrildi: Milyonlarca bal arısı çevreye yayıldı
Titanic'ten çıkarılan eserleri satma planı ABD hükümetinin engeline takıldı
Romanya'daki 100 hastane siber saldırıyı püskürtmek için kalem kağıda döndü
Gürcistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Türkiye'de de hissedildi
Avrupa'da acil durum alarmı: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak
Teknoloji devi Oracle yapay zeka hamlesiyle 21 bin çalışanını işten çıkardı
JD Vance, İran ile “başarılı nihai anlaşma” için iyi bir temel attıklarını söyledi
Avustralya tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: Tonlarca kokain ele geçirildi



