Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız" KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan oldu Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor Louvre Müzesi kapandı, 70 bin polis sahaya indi Milyarder iş insanı evini rekor fiyata satıyor Polis ablukasında Bella Ciao: Binlerce eylemci dans ederek eşlik etti BM Günü dolayısıyla Ledra Palace’da etkinlik yapıldı Ünlü şarkıcı Nev hayatını kaybetti ABD'li milyarderler çocuklara hisse dağıtmaya başladı UBP’nin milletvekili aday belirleme ve sıralama seçiminde oy verme işlemi devam ediyor FODER, “Kitap Ayraçları” sergisinde çocukları fotoğraf sanatıyla buluşturdu Nöbetçi eczaneler (24 Ekim 2026) KÖDER’in Gülgün Betmezoğlu belgeselinin gösterimi yapıldı Tanpınar “Bu ülkenin ihtiyacı yeni vaatler değil, geçmişin hesabını soracak siyasi iradedir” Güney Kıbrıs İsrail’den ikinci açık deniz gemisini alıyor GAÜ ile Yeditepe Üniversitesi iş birliği yapacak UBP’de milletvekili aday belirleme ve sıralama seçimi yapılıyor UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız" KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan oldu Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor Louvre Müzesi kapandı, 70 bin polis sahaya indi Milyarder iş insanı evini rekor fiyata satıyor Polis ablukasında Bella Ciao: Binlerce eylemci dans ederek eşlik etti BM Günü dolayısıyla Ledra Palace’da etkinlik yapıldı Ünlü şarkıcı Nev hayatını kaybetti ABD'li milyarderler çocuklara hisse dağıtmaya başladı UBP’nin milletvekili aday belirleme ve sıralama seçiminde oy verme işlemi devam ediyor FODER, “Kitap Ayraçları” sergisinde çocukları fotoğraf sanatıyla buluşturdu Nöbetçi eczaneler (24 Ekim 2026) KÖDER’in Gülgün Betmezoğlu belgeselinin gösterimi yapıldı Tanpınar “Bu ülkenin ihtiyacı yeni vaatler değil, geçmişin hesabını soracak siyasi iradedir” Güney Kıbrıs İsrail’den ikinci açık deniz gemisini alıyor GAÜ ile Yeditepe Üniversitesi iş birliği yapacak UBP’de milletvekili aday belirleme ve sıralama seçimi yapılıyor
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Gazimağusa’daki devlet okullarında grev ve eylem gerçekleştiriyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Gazimağusa’daki devlet okullarında grev ve eylem gerçekleştiriyor
Reklam

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Gazimağusa’daki devlet okullarında grev ve eylem gerçekleştiriyor.

KTOEÖS, Namık Kemal Lsiesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Mağusa Türk Maarif Koleji, Çanakkale Ortaokulu, Mağusa Meslek Lisesi ve Mağusa Ticaret Lsiesi’nde 10.00-13.00 saatleri arasında grev ve eylem yapıyor.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lİsesi’nde yaptığı açıklamada, okulun fiziki yapısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, Milli Eğitim Bakanı’nı eleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Milli Eğitim Bakanı’nın Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’ni yok saydığını, hiç yokmuş gibi davrandığını, okulun önümüzdeki yıl eylül ayında nasıl açılacağını bir türlü izah edemediğini savundu.

Eylem, okulun durumunun içler açısı olduğunu vurgulayarak, dıştan bakılarak bile depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğine dikkat çekti Eylem, bu okulda eğitim yapmanın öğretmen için oldukça zorlaştığını ve işkence halini aldığını ifade etti.

Okulun 3’e bölündüğünü; öğrencilerin bir kısmının DAÜ, bir kısmının KÜKOM ve bir kısmının da okulda eğitim gördüğünü söyleyen Eylem, “Öğretmen hem orada, hem burada, çocuklar aynı şekilde. Eğitim şu anda bir kaos haline gelmiş durumdadır. 6 Şubat’tan bu yana doğru düzgün hiçbir çalışma yapılmadı...” dedi.

Okuldaki sıkıntıların yok sayıldığını belirten Eylem, Milli Eğitim Bakanı ve hükümetin bu okulla ilgili planları hakkında açıklama yapmalarını beklediklerini söyledi.

Eylem, bugün Gazimağusa bölgesinde genel grev ve eyleme gittiklerini ifade ederek, Gazimağusa’daki iki okul dışında depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen Erenköy Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Güzelyurt Meslek Lisesi ile ilgili de hiçbir çalışma ve plan yapılmadığını söyledi.

Eylem, önümüzdeki yıl okulların nasıl açılacağının belli olmadığını , bunun yanında eğitimde birçok sorun bulunduğunu, okulların bina ve donanım altyapı sorunları yanında Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü, Disiplin Tüzüğü gibi bir çok sorun varken, okul güvenlikleri okullara ayrılan bütçeler dururken, Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmene saldırmaya öğretmenin haklarına, onuruna kurumuna saldırmaya ısrarla devam ettiğini savundu ve mücadelelerinin bu yönde olduğunu kaydetti.

Eylem, “Tam gün meselesini, eğitimin niteliğini ortaya koyması gerekirken, eğitimin niteliğiyle ilgili çözümler üretmesi ve altyapısıyla, bütçesiyle ilgili çözümler üretmesi gerekirken öğretmene saldırıyor, öğretmenin haklarına saldırıyor, örgütüne, sendikalarına saldırıyor . Bunlar bizim için kabul edileblir değil “ diyerek Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu eleştirdi.

Eylem mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini, belirterek” “Gerekirse, eğitim dışı faaliyetler; sınavlar yapılmayacak, notlar, diplomalar verilmeyecektir. Gerekirse önümüzdeki yıl okullar açılmayacaktır. Bu konuda kararlıyız öğretmenimizin iradesi ortadadır “ dedi.

Benzer haberler

Featured
UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi 24 Eki 2026 21:57 Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı 24 Eki 2026 21:51 Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü 24 Eki 2026 21:33 Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız" 24 Eki 2026 21:15 KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan oldu 24 Eki 2026 20:52 Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor 24 Eki 2026 20:29 Louvre Müzesi kapandı, 70 bin polis sahaya indi 24 Eki 2026 19:58 Milyarder iş insanı evini rekor fiyata satıyor 24 Eki 2026 19:22 Polis ablukasında Bella Ciao: Binlerce eylemci dans ederek eşlik etti 24 Eki 2026 19:17