Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor Bir haftada 16 yangın: Zarar 1 milyon TL'yi aştı Meteoroloji Mühendisleri Odası “Deniz ulaşımında meteorolojinin önemi hayati nitelikte” Kıbrıslı Rum enerji bakanı GSI projesinin ilerlediğini, hattın Güney Kıbrıs’tan geçeceğini kaydetti 2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli" Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor" Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır” KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor Bir haftada 16 yangın: Zarar 1 milyon TL'yi aştı Meteoroloji Mühendisleri Odası “Deniz ulaşımında meteorolojinin önemi hayati nitelikte” Kıbrıslı Rum enerji bakanı GSI projesinin ilerlediğini, hattın Güney Kıbrıs’tan geçeceğini kaydetti 2026-2027 eğitim öğretim yılı pazartesi başlıyor MMO "Öğrenci servisleri denetimden geçmeli" Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programı devam ediyor Üstel "TCG IŞIN yakıt ikmali için bölgeden ayrıldı, TCG ALEMDAR çalışmalarına devam ediyor" Motul 2026 ROK Cup Karting Şampiyonası tamamlandı Girne Değirmenlik Dağ Yolu, Girne Acapulco Kavşağı ile Alevkayası arasındaki yol trafiğe kapatılacak Savaşan'dan YDP açıklamasına tepki “Açıklamalar mesnetsiz ve yanıltıcıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

Gazimağusa Suriçi’nde “Mağusa Kent Müzesi” kurulması için protokol imzalandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Gazimağusa Suriçi’nde “Mağusa Kent Müzesi” kurulması için protokol imzalandı
Reklam

Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kent Müzesi Derneği arasından Gazimağusa Suriçi’ne kent müzesi kurulması amacıyla bugün belediyede bir protokol imzalandı.

Gazimağusa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre protokole, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Mağusa Kent Müzesi Derneği Başkanı Uğur Ulaş Dağlı imza koyarken, dernek yönetim kurulu üyeleri de törende hazır bulundu. Protokolde, Gazimağusa Belediyesi’nin kullanımına verilen Akkule Kapısı yanındaki 4 ve 6 numaralı mazgalların kent müzesi yapılması için belediye ile derneğin iş birliği yapması, bu amaçla bir komite oluşturulması yer alıyor. Mağusa Kent Müzesi’nin Mağusa’nın tarihini hem halka hem turistlere aktaracak, kentin tarihsel kültürel belleği olacak modern çağdaş kent müzesi olması amaçlanıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, Mağusa Kent Müzesi Derneği'nin gönüllü üyesi olduğunu, kamusal alanların kullanımıyla ilgili onaylamadıkları örnekler olduğunu ifade etti.

Uluçay hem kamusal alanları genişletmeye hem korumaya çalıştığını, kamusal amaçlı olarak deneğe verilen yerlerin başka amaç için kullanılmaması gerektiğini, Mağusa Kent Müzesi’nin uzun vadeli olarak düşünülerek mekanın korunmasının önemli olduğunu belirtti.

Başkan Uluçay, 11-12 Aralık tarihlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiğini, Mersin’in Gazimağusa ile pek çok konuda partner olabilecek durumda olduğunu, Mersin Belediyesi’nin eski belediye binasını kent müzesi yapma kararı aldığını da kaydetti, bu konuda iş birliği yapılmasının konuşulduğunu aktardı. Mazgalların müzeye dönüşmesi için belediyenin üzerine düşen görevi yapacağını da kaydeden Uluçay, kent müzesinin şehrin çok eskiye dayanan geçmişinin sergileneceği bir müze olacağını söyledi. Başkan Uluçay, iş yapar gibi gözükmek değil iş yapmak istediklerini henüz 1 yılı doldurmadan bütün sıkıntılara rağmen iş yaptıklarını en çok surlar içinde gösterdiklerini söyledi.

Mağusa Kent Müzesi Derneği Başkanı Uğur Ulaş Dağlı ise kent merkezinin kültürel mirasın toplanacağı kentin hafızası olacağını ve gelecek nesillere aktarılacağını belirtti. Dağlı, müzenin hem halka hem turistlere hitap edeceğini ve tüm kentlere örnek olacak çağdaş, modern bir müze olacağını kaydetti.

Mağusa Kent Müzesi’nin sadece bir müze değil kentin soyut ve somut kültür mirasının araştırılacağı, toplanacağı, arşivleneceği ve sergileneceği bir bellek merkezi olacağını vurgulayan Dağlı, Kent Müzesi’nin esas vizyonu da müze aracılığı ile kentin tarihini yeniden hatırlayarak ve tanıyarak kentle yok olmaya başlayan aidiyetin yeniden kurulmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Benzer haberler

Featured
KTAMS ağustos ayı açlık sınırını açıkladı 7 Eyl 2026 15:41 Çeler “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir vizyona ihtiyacımız var” 7 Eyl 2026 15:32 Ekinci “Siyasi sorumluluk zinciri tek bir bakanla bitmez” 7 Eyl 2026 15:08 Gemi faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir'in cenazesi Mersin'de toprağa verildi 7 Eyl 2026 15:04 İncirli "Geminin geçmiş hasarları, bakım ve onarımları incelenmiş midir?" 7 Eyl 2026 14:56 İtfaiye Müdürlüğü'nden halka çağrı "Tedbir al, yangını ve felaketi önle” 7 Eyl 2026 14:50 Holguin'in Kıbrıs ziyareti ertelendi 7 Eyl 2026 14:10 Beşparmak Düşünce Grubu "Neden Egemen Eşitlik ve Eşit Uluslararası Statü?" konulu panel düzenleyecek 7 Eyl 2026 13:57 EDEK partisinin yeni başkanı Sofia Hristodulu Makri oldu 7 Eyl 2026 13:49