Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Petrol fiyatları güne düşüşle başladı Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi Borsa güne 0,10 yükselişle başladı ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Petrol fiyatları güne düşüşle başladı Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi Borsa güne 0,10 yükselişle başladı ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir"
Dolar
Euro
Sterlin

Fransa’da köpük yemek ambalajlarının kullanımı yasaklandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Fransa’da köpük yemek ambalajlarının kullanımı yasaklandı

Fransa’da genellikle kebap ve dönerciler tarafından siparişlerin konulmasında kullanılan polistiren köpük kutuların kullanımına yasak getirildi.

Ekolojik Dönüşüm Bakanı Barbara Pompili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, polistiren kebap kutularının kullanımına artık hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini belirtti.

“Bugünden itibaren, doğada 1000 yılda çözünen bu ambalajlar yerini daha az kirletici alternatiflere bırakacak.” ifadesini kullanan Pompili, paylaştığı video mesajda, Fransa’da her yıl 350 milyon, her saniye 11 kebap yenildiğine dikkati çekti.
Nanterre semtinde bir kebapçıyı ziyaret eden Pompili, burada paket servis ambalajlarını denetledikten sonra kebap sipariş etti.
Ülkede köpük ambalajlara 1 Ocak’ta yasak getirilmiş ancak dükkanların ellerindeki stokları bitirmesine 1 Temmuz’a kadar müsamaha gösterilmişti.

Fransa’da Şubat 2020’de yürürlüğe giren atık karşıtı yasa, 2025’e kadar tek kullanımlık plastiklerin yerini yüzde 100 geri dönüşebilen malzemelere bırakmasını öngörüyor.

(BRT)

Benzer haberler

Dünya
Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi 13 Ağu 2026 10:11 ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti 13 Ağu 2026 09:55 Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü 13 Ağu 2026 09:08 Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı 13 Ağu 2026 08:43 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" 12 Ağu 2026 22:29 Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" 12 Ağu 2026 22:08 İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor 12 Ağu 2026 21:53 Rekor seviyede sıcaklıkların görüldüğü Fransa'da 1373 dere kurudu 12 Ağu 2026 14:50 İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti 12 Ağu 2026 14:23