Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ermenistan seçimlerini Paşinyan'ın partisi kazandı Holguin tarafları 5+1 toplantıya hazırlıyor Larnaca'nın Ora köyünde CY-Alert uyarı sistemi kullanılarak yangın tatbikatı yapıldı “Bir Yaz Gecesi Rüyası” yarın Girne’de sahnelenecek Borsa haftaya 0,76 azalışla başladı Limasol’da 100 kilometrelik su şebekesi yenileniyor Girne'de “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Güney Kıbrıs’ta Özersay “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'deki depremin bilançosu ağır: En az 4 ölü, 200'den fazla yaralı var Brent petrol fiyatları ne kadar oldu? ALPET çekilişinde finale kalan 20 asil ve 5 yedek talihli belli oldu “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Holguin adadaki temaslarına başladı Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı “Kendi Masalımı Çiziyorum” yarışmasının ödül töreni ve sergisi yapıldı İsrail, Gazze'ye açtığı sınır kapılarını tamamen kapattı Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir" Ermenistan seçimlerini Paşinyan'ın partisi kazandı Holguin tarafları 5+1 toplantıya hazırlıyor Larnaca'nın Ora köyünde CY-Alert uyarı sistemi kullanılarak yangın tatbikatı yapıldı “Bir Yaz Gecesi Rüyası” yarın Girne’de sahnelenecek Borsa haftaya 0,76 azalışla başladı Limasol’da 100 kilometrelik su şebekesi yenileniyor Girne'de “2. Engelsiz Olta ile Balık Avlama Şenliği” düzenlenecek Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Güney Kıbrıs’ta Özersay “WhatsApp hesabımızı kapatarak sesimizi kesmeye çalışıyorlar” Filipinler'deki depremin bilançosu ağır: En az 4 ölü, 200'den fazla yaralı var Brent petrol fiyatları ne kadar oldu? ALPET çekilişinde finale kalan 20 asil ve 5 yedek talihli belli oldu “Sanatla Umut Oluyoruz” sergisi Saçaklı Ev'de açılıyor Holguin adadaki temaslarına başladı Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı “Kendi Masalımı Çiziyorum” yarışmasının ödül töreni ve sergisi yapıldı İsrail, Gazze'ye açtığı sınır kapılarını tamamen kapattı Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi "Kazanan Fenerbahçe'dir"
Dolar
Euro
Sterlin

Fransa'da kemer sıkma politikalarına karşı yüz binler sokakta

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Fransa'da kemer sıkma politikalarına karşı yüz binler sokakta

Fransa'da, iktidarın kemer sıkma politikalarına tepki olarak düzenlenen gösterilerde 181 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ulusal basına göre, Fransa'da önde gelen işçi sendikalarının çağrısıyla iktidarın kemer sıkma politikalarına karşı ulaşım, sağlık, eğitim gibi sektörlerde çalışanlar greve giderken, ülke genelindeki eylemler devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, ülke genelinde 250 noktada eylem düzenlenirken, 500 binden fazla kişinin katıldığı gösterilerde gözaltı sayısı 181 oldu. Ayrıca eylemlerde 7 polis, 10 gösterici ve 1 gazeteci yaralandı.

Paris'teki ana gösteri yerel saatle 14.00'te Bastille Meydanı'nda başladı. Başkentteki bir grup eylemci, güvenlik engellerini aşarak Ekonomi Bakanlığının bahçesine girdi. Eylemciler, bir müddet slogan attıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Millet Meydanı istikametinde yürüyen göstericiler, "(Fransa Cumhurbaşkanı) Macron istifa. Genel grev", "Vergi adaleti, iklim adaleti, zenginleri vergilendirin" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteride polis yer yer göstericilere biber gazı ve copla müdahale ederken, bir göstericiyi sırt çantasından yerde sürükleyerek götürdü.

Göstericiler bazı çöp bidonlarını ateşe verdi ve polise cam şişe, taş gibi farklı cisimler fırlattı.

Nantes, Rennes gibi kentlerde de polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı, polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Öte yandan, güneydeki Akdeniz kenti Marsilya'da polis memurları, yerdeki bir kadın göstericiyi "defol" diyerek tekmeledi ve itti.

Ayrıca kentte farklı bir noktada eylemciler, İsrail'e makineli tüfek mermisi üretmekle suçladıkları Eurolinks fabrikasının girişini çöp kutuları, araç lastikleri ve ahşap paletlerle kapattı.

Eylemciler, paletlerle yaptıkları barikatın üzerine "Soykırımcı fabrikayı kapatalım" yazılı afiş astı.

Ülke genelindeki gösterilerin organizatörlerinden Genel Emek Konfederasyonu (CGT) ise 1 milyondan fazla kişinin grev ve gösterilere katıldığını açıkladı.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisinin kurucu lideri Jean-Luc Melenchon, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan eylemler bağlamında yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Bruno Retailleau'nun buna ihtiyaç duyduğu için ülkede şiddeti provoke ettiğini savundu.

Melenchon, Retailleau'yu provokasyon yapmak, Fransızları birbirine düşürmek ve ırkçı nitelikli suçlar işlendiğinde buna sessiz kalmakla suçladı.

Benzer haberler

Dünya
Ermenistan seçimlerini Paşinyan'ın partisi kazandı 2026-06-08 12:52:00 Filipinler'deki depremin bilançosu ağır: En az 4 ölü, 200'den fazla yaralı var 2026-06-08 10:47:00 Sunucunun sorusuna kızan Trump, NBC röportajını yarıda bıraktı 2026-06-08 09:57:00 İsrail, Gazze'ye açtığı sınır kapılarını tamamen kapattı 2026-06-08 09:04:00 Şam’da uçuşlar geçici olarak durduruldu 2026-06-08 08:47:00 Prada, Ay'a gidiyor: NASA astronotları için yeni kıyafet tanıtıldı 2026-06-08 08:43:00 İran'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in orta ve güney kesiminde sirenler çaldı 2026-06-08 08:29:00 Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde deprem! 2026-06-08 08:19:00 Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00