Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran basını "Hürmüz'ün açılmasına yönelik anlaşma yapıldığı iddiaları gerçek değil" Fas-İspanya göç rotasında can kaybı 88'e yükseldi Yunanistan'da iki yangın söndürme helikopteri havada çarpıştı İshalde bu belirtilere dikkat! Işık “Plajlara girişlerde ücret alınarak halkın Anayasal ve yasal hakları ihlal ediliyor” Amcaoğlu "Kentimizi spor organizasyonlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz" Savaşan “Çalıştayda, KKTC’nin geleceğine yön verecek politikalar ele alındı” Menelau “BM Kıbrıs sorununun bütün yönlerindeki yakınlaşmaları, anlaşmazlıkları kaydedecek" Emekli Başsavcı Aşkan İlgen hayatını kaybetti Paşaköy'deki uyuşturucu operasyonunda kaçmaya çalışan zanlılardan biri yakalandı, diğeri aranıyor Metehan'da büyük yangın: 6 araç yandı, 60 tavuk ve 3 köpek telef oldu! Dinçyürek “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet asla kabul edilemez” Kıbrıslıların yerlerinden edinmesini konu “DISPLACED” belgeseli YouTube’da yayımlandı Kombos-Erakçi görüşmesinden "tehdit" çıktı Japonya'da şirketler aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatlerini azaltmaya başladı İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Arif “En kötü senaryolara dahi hazırlandık" Erdinç Gündüz, adını taşıyan meydanda Sıla 4 şarkılarıyla anıldı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi Kathimerini "Guterres GYÖ'ler aracılığıyla konferans talep etti" Güler "Türkiye ve KKTC'nin güvenliği için askeri hazırlık titizlikle güncelleniyor" İran basını "Hürmüz'ün açılmasına yönelik anlaşma yapıldığı iddiaları gerçek değil" Fas-İspanya göç rotasında can kaybı 88'e yükseldi Yunanistan'da iki yangın söndürme helikopteri havada çarpıştı İshalde bu belirtilere dikkat! Işık “Plajlara girişlerde ücret alınarak halkın Anayasal ve yasal hakları ihlal ediliyor” Amcaoğlu "Kentimizi spor organizasyonlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz" Savaşan “Çalıştayda, KKTC’nin geleceğine yön verecek politikalar ele alındı” Menelau “BM Kıbrıs sorununun bütün yönlerindeki yakınlaşmaları, anlaşmazlıkları kaydedecek" Emekli Başsavcı Aşkan İlgen hayatını kaybetti Paşaköy'deki uyuşturucu operasyonunda kaçmaya çalışan zanlılardan biri yakalandı, diğeri aranıyor Metehan'da büyük yangın: 6 araç yandı, 60 tavuk ve 3 köpek telef oldu! Dinçyürek “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet asla kabul edilemez” Kıbrıslıların yerlerinden edinmesini konu “DISPLACED” belgeseli YouTube’da yayımlandı Kombos-Erakçi görüşmesinden "tehdit" çıktı Japonya'da şirketler aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatlerini azaltmaya başladı İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Arif “En kötü senaryolara dahi hazırlandık" Erdinç Gündüz, adını taşıyan meydanda Sıla 4 şarkılarıyla anıldı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi Kathimerini "Guterres GYÖ'ler aracılığıyla konferans talep etti" Güler "Türkiye ve KKTC'nin güvenliği için askeri hazırlık titizlikle güncelleniyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Trump'a çağrı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Trump'a çağrı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'a "Avrupa'ya karşı duruşunu netleştirme" çağrısı yaptı.

Macron, New Yorker dergisine verdiği mülakatta, AP seçimlerinden ABD Başkanı Trump ile ilişkilerine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Trump ile Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde belirsizlik olduğunu vurgulayan Macron, "Özellikle Trump'ın Brexit sürecindeki duruşuna bakarsanız, zorlu bir Brexit'i desteklediğini göreceksiniz. Bence Trump Avrupa'ya karşı duruşunu netleştirmeli." yorumunda bulundu. Avrupa Parlamentosunun (AP) geçen ay yapılan seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Macron, şöyle konuştu: "Avrupa'da yeni olan boyut, aşırıcılığın özellikle de aşırı sağın her yerde yükselmesi. Birkaç ay önce birçok insan yeni aşırı sağ koalisyonunun AP'de çoğunluk sağlayacağını düşünüyordu. Ancak böyle olmadı. Bence AP seçimlerinin en büyük olumlu yanı bu oldu." Aşırı sağcı partilerin yabancı bazı aktörlerce desteklendiğini ve bu partilerin onların etkisi altında kaldıklarını savunan Macron, bu yabancı etkilerden birisinin de Trump olup olmadığına ilişkin soruya, "Hayır. Çünkü, Trump'ı ve onun eski danışmanı Steve Bannon'ı benimsemiyorum." yanıtını verdi. (TAK)

Benzer haberler

Dünya
İran basını "Hürmüz'ün açılmasına yönelik anlaşma yapıldığı iddiaları gerçek değil" 2026-08-02 21:02:03 Fas-İspanya göç rotasında can kaybı 88'e yükseldi 2026-08-02 20:53:34 Yunanistan'da iki yangın söndürme helikopteri havada çarpıştı 2026-08-02 20:46:09 Japonya'da şirketler aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatlerini azaltmaya başladı 2026-08-02 13:35:54 İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Arif “En kötü senaryolara dahi hazırlandık" 2026-08-02 13:33:09 Yangınlar Washington'ı sardı, tahliyeler başladı 2026-08-02 10:23:13 ABD'de bir restoranda silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var 2026-08-02 10:11:09 Trump İran'a yönelik saldırıları iptal etti 2026-08-02 09:31:39 Peru'da turistleri taşıyan uçak düştü, kurtulan olmadı 2026-08-02 09:27:10