Fokaidis: Enerji konusunu askerleştirmek Kıbrıs'ın çıkarına değil
Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis “enerji konusunun askerileştirilmesinin (militarize edilmesinin) Kıbrıs’ın çıkarına olmadığını” söyledi.

Voice Kıbrıs Haber
Alithia gazetesine verdiği demeçte, Türklerin Kıbrıs MEB’indeki meydan okumaları ile deniz kuvvetlerinin bu durumlarla karşı karşıya gelmek ve bunlara tepki göstermek için donanımlı olup olmadığını” yorumlayan Fokaidis, “enerji konusunun askerileştirilmesinin (militarize edilmesinin) Kıbrıs’ın çıkarına olmadığını” söyledi.
Sözlerinin devamında “Enerji programının tamamlanmasına ilişkin planlamalarına bağlı olduklarını” dile getiren Fokaidis, “Türkiye’nin Kıbrıs MEB’inde meydana getirdiği gerilim ortamına, gerek açıklamalarda bulunarak, gerek de herhangi başka bir şekilde sürüklenmeye niyetleri olmadığını ve bunun kendi ulusal çıkarlarına da hizmet etmediğini” ileri sürdü.
Komşu ülkelerle gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatlardan da söz eden Fokaidis, bunun Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) operasyonel kabiliyetini aynı zamanda Güney Kıbrıs’ın geniş bölgede ve AB içerisinde, “istikrar kapısı ve güvenliğe katkıda bulunan ülke olarak” oynayabileceği rolü yükselttiğini savundu.
Gazeteye verdiği demeçte askerden kaçma konusuna da değinen ve askerlik görev süresinin Rum tarafında 14 aya indirgenmesiyle herkesin askerden kaçmaların da azalacağını düşündüğünü ve böyle de olduğunu dile getiren Fokaidis, devamla, bugün Rum tarafında askerden kaçmalarda yüzde 90 oranında azalma olduğunu söyledi.
Fokaidis, bir soru üzerine “vatan topraklarının ‘işgali’ sürdüğü müddetçe, askerlik görev süresinin tam anlamıyla kaldırılması ve tamamen profesyonel bir ordu meydana getirilmesinin mümkün olamayacağını” da sözlerine ekledi.
Benzer haberler
Featured
Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi
Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız”
Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici"
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi
İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor
Stefanu “Müzakere zemini değişemez”
Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem...
Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok"
Reynar “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı”



