Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

Fitiris "Aykut cezasının geri kalanını İsrail'de çekecek.. Yazılı teyit aldık”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Fitiris "Aykut cezasının geri kalanını İsrail'de çekecek.. Yazılı teyit aldık”

Kıbrıs Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Kostas Fitiris, KKTC’deki eski Kıbrıs Rum mallarını “gasp” suçlamasıyla mahkum edilen Simon Aykut’un cezasının geri kalanını çekmek üzere İsrail'e iadesi için “cezasını çekeceğine dair yazılı teyit" aldıklarını söyledi.

Haftalık Kathimerini’ye özel söyleşi veren Fitiris, Aykut’un, Güney Kıbrıs ve İsrail’in de taraf olduğu “mahkumların cezalarını çekmek üzere kendi ülkelerine gönderilmesiyle ilgili çok taraflı uluslararası anlaşma” tahtında İsrail’e gönderileceğini belirtti.

Fitiris, prosedürün onaylanmasındaki kritik unsurun, kabul edecek devletin, mahkumun cezasını Kıbrıs Rum mahkemesinin verdiği şekil ve sürede çekeceğini tam olarak kabul etmesi olduğunu belirtti. “İsrail, cezayı bütünüyle kabul ettiği için başvuruyu kabul etmek zorundaydık” diyen Fitiris, İsrail’den Simon Aykut’un cezasının geriye kalanını çekeceğine dair yazılı teyit aldıkları bilgisini de verdi.

-“Çete başlarının kimler olduğunu biliyoruz”

Gazeteye göre, Fitiris, “Çete ‘Başlarını’ Biliyoruz” başlığıyla manşete çekilen manşette, son dönemde saldırılarını artıran örgütlü suçla “savaş halinde olduklarını” söyledi. Fitiris “Hedefimiz çete başları. Kim olduklarını biliyoruz. Sürekli baskı yapıyor ve onları bekliyoruz” dedi.

Çetelerin Tapu, Şehircilik, Cezaevi ve Vergi Dairesi gibi ana devlet birimleriyle bağlantı geliştirmek istediğini belirten Fitiris, örgütlü suçu bastırmak için kullandıkları ana yöntemlerden birinin de, denetimden sorumlu ilgili devlet birimlerinin katıldığı ve “follow the Money” metoduyla çalışan özel “task force” olduğunu söyledi.

Kamuoyunda “Kıbrıs FBI"yı olarak anılan yeni birimin, Mart ayında devreye girmesiyle, örgütlü suçla mücadelenin ana bacağını oluşturacağını kaydeden Fitiris, doğrudan Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışacak birimin istihbarat toplama, analiz, izleme/dinleme birimleri ve uluslararası örgütlerle direkt operasyon ve iş birliği yapacağını anlattı.

Benzer haberler

Featured
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00 Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) 2026-06-13 12:46:00 Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00 Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” 2026-06-13 11:40:00