Filistin'den dünyaya mesaj
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Filistin yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan "Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşılarken, dünya ülkelerinin bu karara uyarak İsrail'i ateşkes ilan etmeye zorlamasını istedi.
Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda alınan "Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı" kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Ebu Rudeyne, "120 ülkenin karar tasarısına onay vermesi, dünyanın, bu saldırılara, Filistin halkının tehcirine ve yeni bir Nekbe'ye (Büyük Felaket) karşı olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.
Ebu Rudeyne, çoğu ülkenin, Filistin yönetiminin, "İsrail işgalinin son bulması ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması yoluyla kalıcı barışın tesis edilmesi" yönündeki pozisyonunu desteklediğini kaydetti.
Filistin Dışişleri Bakanlığı ise açıklamasında, "dünya ülkelerinden, BM'de alınan karara bağlı kalarak İsrail'i, uluslararası hukukun getirdiği yükümlülüklerini yerine getirmeye ve saldırılar ile katliamlarına son vermeye zorlamasını" istedi.
Açıklamada, söz konusu karara uymaması durumunda, İsrail'in sorumlu tutulması için gerekli tüm tedbirlerin alınması ve yaptırım uygulanması istendi.
Ürdün tarafından ortaya koyulan ve Türkiye de dahil 50'ye yakın ülkenin eş sunucusu olduğu karar tasarısı dün, 193 üyeli BM Genel Kurulunun Özel Acil Filistin oturumunda oylanmıştı.
Karar, 45 "çekimser" ve 14 "hayır" oyuna karşı 120 oyla kabul edilmişti.
Benzer haberler
Dünya
Venezuela, ABD ile petrol anlaşmasının 25 yıl süreli olacağını belirtti
Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm”
İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor
Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık"
Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti


