Filipinler'de 359 kişiyi taşıyan feribot battı

Voice Kıbrıs Haber
Filipinler'in Mindanao bölgesinde 359 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu ilk belirmelere göre 8 kişi hayatını kaybetti.
Ulusal basında yer alan haberlere göre, Mindanao bölgesinin Zamboagna Limanı'ndan Sulu Adası'na sefer yapan "M/V Trisha Kerstin 3" feribotu, Pilas Adası açıklarında teknik arıza sonucu battı.
Pilas Adası'nın bağlı olduğu Basilan ilinin Belediye Başkanı Arsina Laja Kahing-Nanoh, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 332 yolcu ve 27 mürettebat toplam 359 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdiğini duyuruldu.
Filipin Sahil Güvenliği, arama ve kurtarma çalışmalarının koordine edildiğini duyururken şu ana kadar 138 kişinin kurtarıldığı belirtildi.
116 milyon nüfuslu bir takımada ülkesi olan Filipinler'de geçmişte çok sayıda can kaybının olduğu feribot kazaları yaşanmıştı. 2023 yılında ülkenin güneyinde bir feribotta çıkan yangında 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.
Benzer haberler
Dünya
Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi
Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı
Nijerya'da askeri uçak kazası nedeniyle 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi
Sibirya’da gizemli zatürre vakasının temaslılarında COVID-19 ve rinovirüs çıktı
Rusya'da veba araştırmacısının şüpheli ölümü ABD'yi alarma geçirdi
2026 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
Tayland'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde can kaybı 31'e yükseldi
Yunan basınına göre Güney Kıbrıs'la İsrail'e elektrik hattı projesi için "Muğlaklık" formülü üzerinde duruluyor
Cepheye dronlarla 4 ton gıda gönderdiler



