Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu GİKAD, "Lapta Hesap İşi"ni podyuma taşıdı GSI: Abeille Marengo yarın çalışmalara başlıyor Sinirlioğlu Kıbrıs meselesinde izleyeceği politika hakkında da konuştu Genel ve yerel seçimler için ad çekme yarın yapılacak Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak Üçlü görüşme yarın yapılacak Son 24 saatte en fazla yağış alan yerler açıklandı Üstel “Koşulsuz bedelli askerlik için yasa önerisini ilk oturumda Meclis’e sunacağız” Zeytinyağı üretiminde kayıt dönemi başladı: Değirmene giden her ürün kayıt altına alınacak Arıklı "Yoruma açık seçim maddeleri düzeltilmeli" CTP, Gören’in adaylığına ilişkin YSK kararını değerlendirdi Japonya'da deprem: 20'den fazla kişi yaralandı Hristodulidis'ten Güney Kıbrıs'taki "İngiliz üslerinin sömürgeci mirasına son verilmesi" çağrısı Nöbetçi eczaneler (8 Kasım 2026) Kültürel Miras Teknik Komitesi'nden, Güney Kıbrıs’ta yakınlarının mezarlarını yenilemek isteyen ailelere destek ve koordinasyon En son hava durumu tahminleri (8 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Güney Kıbrıs AB-Türkiye yakınlaşmasından endişeli Holguin “İlerlemenin önündeki en büyük engel iç siyaset ve seçimler” İKD 15. Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu GİKAD, "Lapta Hesap İşi"ni podyuma taşıdı GSI: Abeille Marengo yarın çalışmalara başlıyor Sinirlioğlu Kıbrıs meselesinde izleyeceği politika hakkında da konuştu Genel ve yerel seçimler için ad çekme yarın yapılacak Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak Üçlü görüşme yarın yapılacak Son 24 saatte en fazla yağış alan yerler açıklandı Üstel “Koşulsuz bedelli askerlik için yasa önerisini ilk oturumda Meclis’e sunacağız” Zeytinyağı üretiminde kayıt dönemi başladı: Değirmene giden her ürün kayıt altına alınacak Arıklı "Yoruma açık seçim maddeleri düzeltilmeli" CTP, Gören’in adaylığına ilişkin YSK kararını değerlendirdi Japonya'da deprem: 20'den fazla kişi yaralandı Hristodulidis'ten Güney Kıbrıs'taki "İngiliz üslerinin sömürgeci mirasına son verilmesi" çağrısı Nöbetçi eczaneler (8 Kasım 2026) Kültürel Miras Teknik Komitesi'nden, Güney Kıbrıs’ta yakınlarının mezarlarını yenilemek isteyen ailelere destek ve koordinasyon En son hava durumu tahminleri (8 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Fed faiz kararını açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Fed faiz kararını açıkladı
Reklam

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin sağlam bir hızla genişlediğine işaret ettiği anlatıldı. İstihdam kazanımlarının güçlü ve işsizlik oranının düşük kalmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, enflasyonun ise geçen yıl boyunca düştüğü ancak yüksek kalmayı sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon oranına ulaşılmasının hedeflendiği belirtilerek, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerinin daha iyi bir dengeye doğru ilerlediği görüşünde olduğu ifade edildi. Ekonomik görünümün belirsiz olduğuna ve enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olunmaya devam edildiğine işaret edilen açıklamada, federal fon oranı hedef aralığının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmasına karar verildiği bildirildi. ​​​​​​​ART ARDA 5 TOPLANTIDA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ ABD'de yüksek enflasyon karşısında 2022'de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'den bu yana 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı. Bankanın politika faizi, söz konusu artışlarla 2001'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı. Son kararıyla Fed, politika faizini art arda 5 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı. Banka, politika faizinde en son Temmuz 2023'te 25 baz puanlık artışa gitmişti. ABD'de enflasyon, Haziran 2022'de yıllık bazda yüzde 9 ile 1981'den itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak şubat ayında yıllık bazda yüzde 3,2 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Benzer haberler

Ekonomi
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı 7 Kas 2026 14:25 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) 6 Kas 2026 21:31 Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı 6 Kas 2026 20:56 KTAMS Ekim ayı açlık sınırını açıkladı 6 Kas 2026 15:08 Güney Kıbrıs’ta tüketiciler harcamalarını kısıtlıyor 6 Kas 2026 13:19 Orta Doğu’daki tanker saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti 6 Kas 2026 10:19 Borsalarda büyük düşüş 6 Kas 2026 09:24 Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi 6 Kas 2026 08:54