Eylemciler trafik akışını durdurdu

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'ın güneyinde çalışan işçiler, işlerine gitmek için geçiş noktasından geçiş yapamadıkları gerekçesiyle Metehan Sınır Kapısı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Daha sonra Başbakanlık trafik ışıklarına giderek eylemlerini burada sürdüren işçiler, trafik akışını durdurdu.
Eylem sırasında “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganı atan işçilerle araç sürücüleri ve polis arasında da zaman zaman tartışma yaşanıyor.
Yaklaşık 100 işçinin yer aldığı eylemde, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin dün açıklanan kararları eleştirildi.
İşçiler, tek dertlerinin ekmek olduğunu, taşkınlık yapmak istemediklerini belirterek buna zorlanmamalarını istedi.
Eylem yerine gelen Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, eylemcilere "Lütfen kaos çıkarmayın, sesinizi duyurdunuz, demokratik şekilde eyleminizi tamamlayın, bu sadece bizim değil dünyanın yaşadığı sağlık sorunudur" dedi. Çete'nin uyarısı üzerine eylemciler yolu boşalttı ve trafik akışı yeniden başladı.
Eylem Başbakanlık trafik ışıklarının yanındaki boş alanda sürüyor.
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, "Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta çalışan kişilerin yarından başlayarak 25 Aralık’a kadar Güney Kıbrıs’a geçişlerinin durdurulmasına" karar vermişti.
TAK
Benzer haberler
Featured
Dışişleri "KKTC topraklarına yasa dışı giren şahıs hakkında işlem yapıldı"
Pentagon’da kimyasal alarm
"Süper El Nino" kapıda: Küresel iklimde sıra dışı dönem başlıyor
Dışişleri Bakanlığı " Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin kararı kesinlikleTMK'nın etkinliği ile ilgili değildir"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Haziran 2026)
YBH "En riskli dönemde hala helikopter yok"
Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı
Avrupa Merkez Bankası Eylül 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırdı
Atatürk Caddesi’nde kavşak düzenlemelerine cumartesi başlanıyor


