Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor" Raif Mavideniz'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yeni gelişme KTSO’nun 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı Trafiğe bir can daha: Raif Mavideniz hayatını kaybetti Güney'deki Cezaevi’nde yatanların onda biri cinsel suçtan mahkum Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor "MEMO” yasa tasarısına Kıbrıs Rum Anayasa Mahkemesi engeli Netflix abonelik fiyatlarına zam yaptı: İşte yeni fiyatlar Sekiz yasa gücünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı Başbakanlık “Bir naaşa daha ulaşıldı” Türkiye ile Fransa arasında "Savunma İş Birliği Yol Haritası" imzalandı Yunanistan'ın güneyinde şiddetli yağışlar üç gündür etkisini sürdürüyor Nöbetçi eczaneler (3 Ekim 2026) Nazlı "Sosyal sigorta destekleri kalıcı bir hak olmalı" Taçoy “Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi güçlü ve başarılı şekilde ilerliyor” Kıbrıs sorunu Yunanistan’ın BM Güvenlik Konseyi başkanlığı önceliklerinin üst sırasında Bir günde 264 sürücü rapor edildi, 3 kişi tutuklandı En fazla yağış Ziyamet’te Menelau "Kıbrıs sorununda bataklık tercih olamaz" Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor" Raif Mavideniz'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yeni gelişme KTSO’nun 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı Trafiğe bir can daha: Raif Mavideniz hayatını kaybetti Güney'deki Cezaevi’nde yatanların onda biri cinsel suçtan mahkum Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor "MEMO” yasa tasarısına Kıbrıs Rum Anayasa Mahkemesi engeli Netflix abonelik fiyatlarına zam yaptı: İşte yeni fiyatlar Sekiz yasa gücünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı Başbakanlık “Bir naaşa daha ulaşıldı” Türkiye ile Fransa arasında "Savunma İş Birliği Yol Haritası" imzalandı Yunanistan'ın güneyinde şiddetli yağışlar üç gündür etkisini sürdürüyor Nöbetçi eczaneler (3 Ekim 2026) Nazlı "Sosyal sigorta destekleri kalıcı bir hak olmalı" Taçoy “Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi güçlü ve başarılı şekilde ilerliyor” Kıbrıs sorunu Yunanistan’ın BM Güvenlik Konseyi başkanlığı önceliklerinin üst sırasında Bir günde 264 sürücü rapor edildi, 3 kişi tutuklandı En fazla yağış Ziyamet’te Menelau "Kıbrıs sorununda bataklık tercih olamaz"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Eylem “Eğitim konteynerlere mahkum edilmiş durumda”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Eylem “Eğitim konteynerlere mahkum edilmiş durumda”
Reklam
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Lapta’da kurulan konteyner sınıflara tepki göstererek, sınıfların bulunduğu dere yatağı üzerine dolgu yapılmış alanın "büyük tehlike arz ettiğini" söyledi. Eylem, Lapta Yavuzlar Lisesi altıncı sınıfların pazartesi eğitime bu alanda başlanmasının öngörüldüğü ancak çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, "öğrenci, öğretmen ve çalışanların can güvenliği olmadığı" görüşünü ifade etti. “Okullar binasız, olan binalar tehlikeli inşaat alanı veya prefabrik.” diyen Eylem, okulların açılacak durumda olmadığını öne sürdü. Okullarda eksik öğretmen kadroları olduğuna da işaret eden Eylem, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konulardan hiç bahsetmediğini söyledi; “Her şey yolundaymış gibi bize güzel masallar anlatıyor. Aklımızla dalga geçiyor.” ifadelerini kullandı. KTOEÖS, Lapta'da eski huzurevi ve gençlik kampı yanında kurulan konteyner sınıfları ziyaret ederek, basın açıklaması yaptı. - Eylem Sendika Başkanı Selma Eylem, konteyner sınıfların kurulduğu alanın dere yatağı üzerine dolgu yapılmasıyla yaratıldığını belirterek, bunun tehlike arz ettiğini savundu. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun dünkü açıklamasında öğrenci, öğretmen ve çalışanların can güvenliğinden bahsettiğini hatırlatan Eylem, “böyle bir alanda ve 13 okulumuzda inşaatlar halen devam ederken, pazartesi öğrencileri, öğretmen ve çalışanları inşaat alanına sokacak bir anlayış hangi can güvenliğinden bahsediyor?” diye sordu. Yapılan konteyner sınıflar için maliyetin, ifade edilen rakamlardan daha fazla olduğunu ileri süren Eylem, “Bu parayla kaç tane okul yapabilirdi? Kaç tane sınıf, bina yapabilirdi? Çıksın bunları açıklasın.” dedi. “Okulların açılacak durumda olmadığını, bina sıkıntısının yanında eksik öğretmen kadrolarının da olduğunu” söyleyen Eylem, 20 branştan 53 öğretmen kesintisi yapıldığını ancak bundan hiç bahsedilmediğini öne sürdü. Eylem, Bakan’ın açıklamalarına ilişkin “Her şey yolundaymış gibi bize güzel masallar anlatıyor. Aklımızla dalga geçiyor.” ifadelerini kullandı; sıkıntıları gözler önüne sermeye devam edeceklerini kaydetti. - Gökçebel KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, konteyner sınıfları savaş döneminde askerler tarafından kurulan “sahra binalarına” benzeterek, “sahra okulları dönemine geçtik.” dedi. Gökçebel, konteyner sınıf alanındaki güvenlik endişelerini paylaşarak, Bakanlığının bunu göz ardı ettiğini, başka konularda konuştuğunu savundu. Gökçebel, Milli Eğitim Bakanı’nı Sendika’dan herhangi birinin de yer alacağı bir yayına katılmaya davet etti. Eğitimin yeni döneminde öngördükleri sıkıntılara değinen Gökçebel, “Nereden tutsak elimizde kalacak bir süreç yaşıyoruz." ifadesini kullandı.  

Benzer haberler

Featured
Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek 3 Eki 2026 19:05 Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor" 3 Eki 2026 19:01 Raif Mavideniz'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yeni gelişme 3 Eki 2026 18:53 KTSO’nun 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı 3 Eki 2026 18:48 Trafiğe bir can daha: Raif Mavideniz hayatını kaybetti 3 Eki 2026 16:04 Güney'deki Cezaevi’nde yatanların onda biri cinsel suçtan mahkum 3 Eki 2026 15:26 Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor 3 Eki 2026 15:03 "MEMO” yasa tasarısına Kıbrıs Rum Anayasa Mahkemesi engeli 3 Eki 2026 14:58 Netflix abonelik fiyatlarına zam yaptı: İşte yeni fiyatlar 3 Eki 2026 14:53