"Ev karantinasında bulunan milletvekili komite toplantısına çağrıldı"

Voice Kıbrıs Haber
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) temaslı bir milletvekilinin hayat pahalılığı ödeneklerinin dondurulmasını görüşen komite toplantısına çağrıldığı gerekçesiyle hükümeti eleştirerek, “Emeği ucuzlatmak uğruna halk sağlığını yok sayıyorsunuz” açıklaması yaptı.
Hak-Sen Başkanı Eren Büyükoğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, hayat pahalılığı ödeneklerinin dondurulması kararının bugün mahkemede görüşüldüğünü dile getirerek “Kararın iptalinden endişe duyan hükümet, Meclis komitesini bir an önce toplayarak kararı Meclis’ten geçirmek istedi. Komite yeter sayısına ulaşılabilmesi için ise, temaslı olduğu gerekçesiyle ev karantinasında bulunan bir milletvekilinin toplantıya çağırılması, Meclis çalışanları arasında huzursuzluğa neden oldu” dedi.
“Daha 3 gün önce ev karantinasından çıkarak kurultaya giden vatandaşa binlerce lira para cezası verilmişken, bu milletvekili hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?” diye soran Büyükoğlu, hükümeti eleştirerek, mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Güney'de “güvenilir işaretçi” uygulaması başlıyor
Fizyoterapistler Derneği “Kemik sağlığını korumak, bağımsız yaşamı desteklemektir”
Güney Kıbrıs’ta 21 Batı Nil Virüsü vakası tespit edildi
Liderler görüşmesi başladı
Çevre Koruma Dairesi personeline Polis Okulu'nda kurs verildi
YDP aday listesi pazar günü parti meclisi tarafından belirlenecek
Borsa güne yüzde 0,38 yükselişle başladı
Oran “Milletvekili dokunulmazlığı, kürsüde başlayıp ve kürsüde bitmeli”
Küresel piyasalar jeopolitik risklerin etkisiyle negatif seyrediyor




