Erilen “Çocuklarımızın güvenliği bizler için tartışmasız bir gerçekliktir"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), fırtınaya rağmen güvenlik tedbiri almadan okulların devamı yönünde karar aldığı gerekçesiyle hükümeti eleştirdi.
KTÖS Basın Yayın ve Propaganda Sekreteri Uğur Erilen, yazılı açıklamasında, hükümetin “sınıfta kaldığını” savundu. Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların açılışını bir hafta erteleyebildiğini ancak doğal afet gibi olağanüstü durumlarda kriz yönetemediğini iddia eden Erilen, hızı saate 80 km’ye ulaşan fırtınanın ülke genelinde pek çok zarara neden olduğunu kaydetti.
Erilen, fırtınanın etkisinin süreceği açıklandığı halde, yetkililer ve bazı bakanlıkların sokağa çıkılmaması gerektiği konusunda uyarılar yaparken, hiç bir güvenlik tedbiri alınmadan okulların devam ettiğini belirtti.
Uğur Erilen, afet ortamında ilkokullar arası futbol karşılaşmalarının da devam edeceği kararı alınmasını eleştirerek, “Çocuklarımızın güvenliği bizler için tartışmasız bir gerçekliktir. Takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Benzer haberler
Featured
Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız"
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı”
KTTB "Çocuklar okula başlamada uyum güçlüğü yaşayabilirler"
Eşini öldürdüğünü itiraf eden şahsa 3 gün tutukluluk emri
Elektrik paneline giren kediyi kurtarmaya çalışan genci elektrik çarptı
Damianos “GSI projesini desteklemeyi istiyoruz”
Alsancak'ta park halindeki araçta yangın
İsrail’in savunma sanayisi Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösterme niyetinde


