Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi” Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor Meksika kıyılarını tehdit eden Polo Kasırgası'nın karaya ulaşması bekleniyor Borsa günü değer kaybederek tamamladı KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı Altın fiyatları günü sert düşüşle tamamladı Neofitu başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı Cumhuriyet Meclisi ile TBMM futbol takımlarının dostluk maçının tarihi, yeri ve saati değişti KKTC’nin ilk Otizm Merkezi hizmete açıldı İncirli “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu bağımsız bir Yolsuzlukla Mücadele Otoritesi’ne dönüştüreceğiz” Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ameliyat oldu Hız ve adrenalin tutkunları Cemsa’da buluştu, piste 95 pilot çıktı! Trump 'hayır' dedi petrol fiyatları sıçradı Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: Beş gün boyunca yağmur bekleniyor KTOÖD’den belediye başkan adaylarına “Engelsiz Belediye Başkanları Taahhütnamesi”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Erhürman "Pislikte boğulan, çevre felaketiyle karşı karşıya bırakılan bir bölge”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Erhürman "Pislikte boğulan, çevre felaketiyle karşı karşıya bırakılan bir bölge”
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, İskele’nin çevre felaketiyle karşı karşıya bırakıldığını kaydetti. CTP Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, bugün İskele'de bulunan Erhürman başkanlığındaki CTP heyeti yurttaşlarla sohbet ederek, sorunları görüştü. -"Çöp toplama alanına gittiğimizde tam da o sırada bir aracın atık boşalttığını gördük" Sosyal medya sayfasından konuyla ilgili açıklamada bulunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, öne çıkan konulardan birinin vidanjör atıkları olduğunu kaydederek, çöp toplama alanına gittiklerinde tam da o sırada bir aracın atık boşalttığını gördüklerini söyledi. Erhürman, şunları kaydetti: “Bölgedeki yetkili makamları aradım. Long Beach bölgesinden gelen atık, İskele köylerinden gelenin 6 katıymış. Herkes her şeyin farkında! Peki o bölgede arıtma tesisi bulunmayan siteler tespit edilip arıtma yapma zorunluluğu getirildi mi? Paket arıtmaların bakımları ve işletmeleri eksiksiz gerçekleştiriliyor mu? Çevre Yasası standartlarına uygunluğu ölçmek için düzenli analizler yapılıyor mu? Bu soruların yanıtları ‘evet’ değil belli ki!” Altyapı olmaksızın izinlendirilen yatırımlar olduğunu savunan Erhürman, “Bölgenin kaldırmayacağı bir nüfus akışı. Çevre mevzuatına uygun olmayan işler, denetimsizlik. Ve çöp toplama alanına ya da oraya buraya gelişigüzel boşaltılan vidanjör atıkları... Kalkındığı sanılan ama pislikte boğulan, çevre felaketiyle karşı karşıya bırakılan bir bölge” ifadelerini kullandı. Aylar önce Meclis kürsüsünden yaptıkları çağrıya da işaret eden Erhürman, “Yasa değişikliğini hazırlayın, bölgesel arıtma tesislerinin yapılabilmesi için gerekli kaynağı yaratalım dediğimizde, ‘tamam hazırlayacağız’ diyen ‘hükümet’ten hâlâ tık yok” dedi. Erhürman, hükümeti, “Pislikten de, çevre felaketinden de, yayılma riski olan hastalıklardan da korkmayın, yürüyün de korkmayın” diyerek eleştirdi.

Benzer haberler

Featured
Yalnız kalmak sağlığınızdan 6 seneyi götürebilir 28 Eyl 2026 22:08 İsveç'te Sosyal Demokratlar lideri Andersson, hükümeti kurma görevini iade edeceğini açıkladı 28 Eyl 2026 21:57 2026-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı 28 Eyl 2026 21:49 BioNTech, Almanya ve Singapur'daki üretim tesislerini kapatıyor 28 Eyl 2026 21:42 “Ters yönde” dönen gezegen bulundu: Bilim insanları nedenini bilmiyor 28 Eyl 2026 21:30 Borsa günü değer kaybederek tamamladı 28 Eyl 2026 21:12 KTTB "Sağlıkta sınavsız ve mülakata dayalı geçici istihdam kabul edilemez" 28 Eyl 2026 20:53 Arıklı'dan Sucuoğlu'na "Bana yaptırmadılar, belki size yaptırırlar" 28 Eyl 2026 20:01 Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola vakası sayısı 8 bini aştı 28 Eyl 2026 19:39