Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Erhürman "Kıbrıs Türk halkının iradesi ekseninde oluşturulan derin boşluğu sloganlarla doldurmak mümkün değil"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Erhürman "Kıbrıs Türk halkının iradesi ekseninde oluşturulan derin boşluğu sloganlarla doldurmak mümkün değil"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kıbrıs Türk halkının iradesi ekseninde oluşturulan derin boşluğu sloganlarla, sözcüklerle, sembollerle doldurmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:

“Sn. Hristodulidis İsrail'i ziyaret etti.
Rum basınına bakılırsa İsrail ile Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantısı meselesiyle ilgili gelişmeler var.
Dahası, bu konu IMEC (Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru) ile de ilintili biçimde ele alınıyormuş.
Bu arada hidrokarbon yataklarından karşılıklı pay alınması için de görüşmeler sürdürülüyormuş. Bunun deniz yetki alanlarıyla da yakından ilgisi var tabii.
Bu konuların tümünü uzun bir süreden beri gündemde tutmaya çalışıyoruz.
Hepsinde Sn. Hristodulidis'in Kıbrıs adasının tamamı (kuzey dahil) ve bu adada yaşayan herkes (yani kuzeyde yaşayanlar da) adına, geleceği, barışı ve istikrarı tehdit edecek biçimde egemenlik kullanımı söz konusu.
Bu arada güneyde açılan mülkiyete ilişkin davalar meselesinde de durumun vahameti her gün biraz daha artıyor. Daha önce defalarca uyardığımız gibi, artık konu yabancıların, müteahhitlerin, emlakçıların çok ötesinde.
Ama buralarda "egemenliğin mührü"nden, "egemen eşitlik"ten, "iki devletli çözüm"den söz etmeye devam ediliyor. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs'taki iki eşit kurucu ortaktan biri olmasına karşın "çözümsüzlük çözümdür politikası"yla egemenlik konusunda tamamen hiçleştirilirken hem de.
Kıbrıs Türk halkının iradesi ekseninde oluşturulan derin boşluğu sloganlarla, sözcüklerle, sembollerle doldurmak mümkün değil. Herkesin bir an önce bunun farkına varması gerekiyor.”

Benzer haberler

Featured
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! 2026-06-20 22:14:00 İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! 2026-06-20 22:02:00 Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak 2026-06-20 21:27:00 Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti 2026-06-20 21:19:00 Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor 2026-06-20 20:23:00 Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması 2026-06-20 20:18:00 Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi 2026-06-20 20:14:00 Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" 2026-06-20 20:09:00 Azra, Türkiye ikinciliğine atladı 2026-06-20 20:02:00