Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Erhürman "Kıbrıs Türk halkı mesajı çok net verdi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Erhürman "Kıbrıs Türk halkı mesajı çok net verdi"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı mesajı çok net verdi. Kıbrıs Türk halkı yeni dönemi başlatma iradesini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Sami Özuslu ise yaptığı konuşmada, “İyi ki varsınız. Biz birlikte yönetirsek, üretirsek kalkınırız. Biz olacağız. Bizi çok böldüler, çok parçaladılar. Biz birlik olmayı başaracağız” dedi.

ERHÜRMAN: KIBRIS TÜRK HALKI MESAJI ÇOK NET VERDİ

açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Seçmenimiz siyasete iki mesaj birden verdi. Birinci sonuç, bugüne kadar Kıbrıs Türk halkına yaşatılanları onaylamadığını gösterdi seçmen. İkinci olarak da yeni bir dönemi başlatma iradesini ortaya koydu. Bugünkünden çok farklı dönem istiyor Kıbrıs Türk halkı. Bunu açıkça gösterdi. “Seçmenin iradesiyle oynamayın, demokrasiyle oynamayın” diye çok konuştuk. ‘Seçmenin iradesinin sandığa yansımadığı inancıyla baş başa bırakmayın’ dedik. Seçmenin demokrasi anlayışıyla oynamaya çalışan zihniyet kendini gösterdi. Buna ciddi tepki gösterdi seçmen. Bunun dikkate alınması gerekiyor. Seçim boyunca CTP olarak bu ülkeyi birlikte yönetme çağrısı yaptık. Bu ülkenin yetişmiş insan gücüyle, kurumsal yapısıyla birlikte yöneteceğiz dedik. Bu, oraya doğru attığımız ilk adımdır. Bu ilk adım atıldı ve Kıbrıs Türk halkı mesajı çok net verdi. Kıbrıs Türk halkı yeni dönemi başlatma iradesini ortaya koydu. Kurumlarımızla, örgütlerimizle, sendikalarımızla birlikte yeni dönemde bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz. Kıbrıs Türk halkı bu ülkeyi yönetmeye ehildir. Tüm seçmenlere yürekten teşekkür ediyoruz. Yeni dönem ilk adımı atmış olduk.

ÖZUSLU: BİRLİK OLMAYI BAŞARACAĞIZ

CTP Milletvekili adayı Sami Özuslu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçmenin verdiği mesajları herkesin iyi okuması lazımdır. Değişimin önünü açın mesajı aldık. Kimseyi dışlamadık. Verilen birinci mesajı yeni bir dönemi başlatın olarak okuyoruz. Katılımın oranının düşüklüğü de iyice araştırılması gereken analize muhtaç bir sonuçtur. Oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren siyasette bütün hesaplar yeniden yapılacak. Kartlar yeniden dağıtılacak. İyi ki varsınız. Biz birlikte yönetirsek, üretirsek kalkınırız. Biz olacağız. Bizi çok böldüler, çok parçaladılar. Biz birlik olmayı başaracağız.”

Benzer haberler

Featured
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu 2026-06-18 21:44:00 ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı 2026-06-18 21:39:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) 2026-06-18 21:27:00 Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi 2026-06-18 21:21:00 Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması 2026-06-18 21:14:00 “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor 2026-06-18 20:58:00 DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı 2026-06-18 20:49:00 Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" 2026-06-18 20:26:00 Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı 2026-06-18 20:07:00