Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Erhürman "Dini siyasete alet etme yaklaşımı gibi bir şey bu ülkenin tarihinde yok"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Erhürman "Dini siyasete alet etme yaklaşımı gibi bir şey bu ülkenin tarihinde yok"
Reklam

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Türkiye’den bir gazeteci gelecek, Ersin Bey ile görüşecek, bana hain diyecek. Ben hayatımda kendi inançlarımla ilgili kimseye hesap vermem. Kıbrıs Türk halkının da birine hesap vermek zorunda olduğunu düşünmem. Dini siyasete alet etme yaklaşımı gibi bir şey bu ülkenin tarihinde yok” dedi. Kıbrıs Postası Web TV’de Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının bölünüp parçalanmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

“Esas konuşmamız gereken, çözüme nasıl ulaşacağımızdır”
Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğunun Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğini düşündüğünü vurgulayan Erhürman, “Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili formüller konusunda insanların farklı tercihleri var ama Kıbrıs sorununda çözüm istiyor musunuz sorusuna insanlarımızın yüzde 80’inin üzeri evet diyor” dedi. Kıbrıs Türk halkı derken, kendisi, annesi, babası, nerede doğmuş olursa olsun geleceğini bu ülkede kuran herkesten bahsettiğini vurgulayan Erhürman, ortada bir sorun olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının gelecek belirsizliğinden kurtulmak istediğine işaret etti. “Bunca yıldır biz bu sorunla yaşadık, artık çocuklarımız böyle bir sorunla yaşamasın istiyor insanlarımız” diyen Erhürman, Kıbrıs Türk halkının, uluslararası hukukun etkili olmasını ve dünyayla buluşmak istediğini belirtti. Tufan Erhürman, “Bizim, çözüm üzerinde konuşmamız gerekiyor” dedi ve insanların artık “bıkıp usandığını” ifade etti. Özellikle 65 yaş üstü insanların, “Biz bu mücadeleyi, bunları yaşayalım diye mi verdik?” diye sorduğuna vurgu yapan Erhürman, BM’nin kararlarına dikkat çekti ve şu an var olan durumun sürdürülebilir olmadığının söylendiğini kaydetti. Erhürman, “Bir çözüm arayışı olduğuna göre bizim esas konuşmamız gereken, bu çözüme nasıl ulaşacağımızdır” dedi. Sloganlar üzerinden konuşmaktan kimsenin bir şey anlamayacağını söyleyen Erhürman, Cumhurbaşkanlığı makamında ilk defa kapsamlı çözüme dair müzakere etmeyen birisinin bulunduğunun altını çizdi.

“Önceki müzakerelerden ders çıkarmalıyız”
Daha önceki müzakerelerden de ders çıkarılması gerekliliğine dikkat çeken Erhürman, öne çıkarttıkları dört temel noktayı anımsattı ve BM’nin sözüne sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. “Ön şartımız yok, BM’ye sözünüze sahip çıksın diyoruz. Siyasi eşitlik pazarlık konusu değildir. Bir daha müzakere olacaksa, takvimli olacak. Sonuç odaklı olacak. Sıfırdan başlamayacak. Bir daha masaya oturacaksak, statükoya geri dönülmeyeceği taahhüdünü başta istiyoruz” diyen Erhürman, bunların ön şart değil, BM’nin sözü olduğuna dikkat çekti. Cenevre’de gerçekleştirilen gayri resmi toplantıyla ilgili de konuşan Erhürman, masadakilerin hiçbirinin diyaloğun ve diplomasinin kopmasını istemediğine vurgu yaptı. “Sloganlardan vazgeçelim. Kendi çocuklarımızın torunlarımızın geleceğidir konuştuğumuz” diyen Erhürman, sloganların altının doldurulması gerektiğini belirtti. Ersin Tatar’ın Türkiye Cumhuriyeti medyasına verdiği demeçlerle ilgili soruyu da yanıtlayan Tufan Erhürman, “Ben hayatımda gidip de Türkiye basınına, ülkedeki başbakan şunu yapıyor, cumhurbaşkanı bunu yapıyor diye konuşmadım. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle konuşurken de demedim. Ben bu halkın iradesine inanırım. Türkiye’den bir gazeteci gelecek, Ersin Bey ile görüşecek, bana hain diyecek. Ben hayatımda kendi inançlarımla ilgili kimseye hesap vermem. Kıbrıs Türk halkının da birine hesap vermek zorunda olduğunu düşünmem” dedi.

“Bölüp parçalanmaya izin vermeyeceğiz”
“Dini siyasete alet etme yaklaşımı gibi bir şey bu ülkenin tarihinde yok” diye konuşan Erhürman, mahkeme açılışında yaşananlardan bahsetti. Tufan Erhürman, “Bu toplum her şeyi biliyor. Siz dini siyasete alet ediyorsanız, bunun bu memlekette bir bedeli vardır. Size böyle bir şans tanımaz kimse bu ülkede. Böyle bir geleneği yok bu ülkenin. Siz buralara kadar indiyseniz, sadece sizin için üzülürüm” diye konuştu. Kıbrıs Türk halkının bölüp parçalanmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Erhürman, “Neresinden bölmeye çalışırsan çalış, biz bütünleştireceğiz. Bu memlekette Kıbrıs Türk halkı içindeki bölünmeyi reddediyoruz. Hiç kimse dışarıda kalmayacak. Bu halkın kültürünü bilmeden sövüp saymaya kalkarsa birisi, o dışarıdadır. Seçim stratejisi olarak böl ve kazan tutmaz. Cumhurbaşkanlığı toplumun bütünlüğünü, birliğini temsil eder, biz birleştireceğiz” diye ekledi.

 

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23