Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi Güzelyurt'da Leman Sam rüzgarı esti Karaoğulları "Atatürk Öğretmen Akademisi'nin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz" Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi Güzelyurt'da Leman Sam rüzgarı esti Karaoğulları "Atatürk Öğretmen Akademisi'nin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

Erhürman "Çözüm, kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Erhürman "Çözüm, kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından Kıbrıs sorunuyla ilgili paylaşım yaptı. Erhürman paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Bizim tarafta “çözümsüzlük çözümdür”ün ötesine geçemeyen, ortaya koyduğu politikalarla bizleri dünyadan her gün daha da uzaklaştıran bir zihniyet var. Güneyde ise “ben BMGK kararları çerçevesinde müzakereye hazırım” demesine karşın, kuzeyde, uluslararası toplumda ve hatta güneyin önemli bir kısmında dahi kimseyi buna inandıramayan, kimsede güven uyandırmayan bir zihniyet. “Çözüme hazırız, çözümü zorlayacağız” diyen Sn. Hristodulidis, hem çözüm ihtimalini hem de adanın geleceğini riske atanan hamleleri art arda sıralıyor. Daha önce defalarca söylediğimiz gibi, bu çabanın sebebi belli ki Türkiye’ye karşı “büyük abiler”i arkasına alarak “güç dengesi” oluşturmak. Oysa o “büyük abiler”in devreye girdiği her ortamda arkada durmayacağı, öne geçeceği malum. Biz Kıbrıslı Türklerin özne olma pozisyonundan uzaklaştırılmasından şikayet ederken, Sn. Hristodulidis de bu hamleleriyle Kıbrıslı Rumları özne olma pozisyonundan uzaklaştırıyor aslında. Bundan daha önemlisi ise, “güç dengesi” oluşturma politikalarının bu adanın geleceğinde barışı riske atması. Sn. Guterres’in çok taraflı görüşme çağrısının olduğu bu dönemde, “çözüm istiyorum” diyen Sn. Hristodulidis’in bu girişimleri kaçınılmaz olarak samimiyetinin ve güvenilirliğinin daha da fazla sorgulanmasına yol açmaktadır. Esas mesele ise şudur: Çözüme ulaşılmadıkça, yani güvenlik, enerji, deniz yetki alanları, ticaret yolları gibi konularda bu adadaki iki eşit kurucu ortak siyasi eşitlik temelinde birlikte karar alma noktasına gelmedikçe, gerginliği tırmandıran bu tip girişimler de, adanın uluslararası büyük aktörlerin bölgesel stratejileri çerçevesinde kullanılması da her zaman ihtimal dahilinde olacaktır. Onun içindir ki çözüm, bu adada ve bölgede kalıcı barışın ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur."

Benzer haberler

Featured
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması 2026-06-20 20:18:00 Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi 2026-06-20 20:14:00 Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" 2026-06-20 20:09:00 Azra, Türkiye ikinciliğine atladı 2026-06-20 20:02:00 İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı 2026-06-20 19:42:00 Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" 2026-06-20 19:33:00 İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı 2026-06-20 19:28:00 Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu 2026-06-20 18:38:00 İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" 2026-06-20 18:35:00