Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu
Dolar
Euro
Sterlin

Erhürman “Bir kırılma anına doğru ilerliyoruz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Erhürman “Bir kırılma anına doğru ilerliyoruz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde başlattığı kitle toplantılarına Lefke’de devam etti.

CTP’den verilen bilgiye göre, kitle toplantısı öncesinde CTP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Örgütlenme Sekreteri Mehmet Kale Kişi ve parti heyeti, Lefke Spor Kulübü’nü ziyaret ederek bölge halkıyla bir araya geldi. Daha önce Girne, Mağusa, İskele, Lefkoşa ve Güzelyurt’ta gerçekleştirilen buluşmaların ardından Lefke’de düzenlenen etkinlik, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Örgütlenme Sekreteri Mehmet Kale Kişi ve Lefke İlçe Sekreteri Burhan Eraslan toplantıda konuşma yaparak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

- Erhürman: “Bir kırılma anına doğru ilerliyoruz”

CTP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin her anlamda bir kırılma noktasına doğru ilerlediğini belirtti.

“Bu sadece Kıbrıs sorunuyla ilgili bir kırılma değil, aynı zamanda hanelerimizin içine kadar giren ekonomik bir krizin de eşiğindeyiz.” diyen Erhürman, ülkenin kuzeyinin, güneyle karşılaştırıldığında daha pahalı hale geldiğini, bunun da mevcut hükümet politikaları sonucu olduğunu ifade etti.

Turizmde, sadece casino turizminin kaldığını, yükseköğretimde ciddi öğrenci kaybı yaşandığını, inşaat sektörünün kontrolsüz büyüdüğünü ve sanayi sektörünün rekabet edemez hâle getirildiğini öne süren Erhürman, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun işlevsizleştirildiğini, mülkiyet davalarının artmasının da hükümetin izlediği çözümsüzlük politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

Ülkenin uluslararası alanda giderek yalnızlaştığını savunan Erhürman, Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olunmasına rağmen herhangi bir somut kazanım elde edilmediğini ifade etti.

“Kıbrıs Türk halkı, son yıllarda dünyaya en kapalı, en izole dönemini yaşıyor” diyen Erhürman, mevcut zihniyetin bir dönem daha sürmesi hâlinde, ülkenin tam anlamıyla bir felakete sürükleneceğini ileri sürdü.

Konuşmasının sonunda, toplantıya katılanlara ve tüm CTP’lilere çağrıda bulunan Erhürman, “Bu seçim herhangi bir seçim değil. Bu, çocuklarımıza dönmek isteyecekleri bir ülke bırakıp bırakmayacağımızı belirleyecek seçimdir. Bu bizim kaderimiz değil. Biz bu işi yapacağız” dedi.

- Kişi: “Her CTP üyesi bu seçimde görevli sayılmalı”

CTP Örgütlenme Sekreteri Mehmet Kale Kişi de, ülkenin içinden geçtiği sürecin “Toplumsal bir yıkım” olduğunu savundu.

Bu seçimlerin herhangi bir seçim olmadığını belirten Kişi, “Bu süreçte her CTP üyesi kendisini seçimde görevli saymalı. Çünkü adayımız, toplumun her kesiminden oy alabilecek bir profil çiziyor” dedi.

Kitle toplantılarının altıncısını gerçekleştirdiklerini aktaran Kişi, profesyonel propaganda çalışmalarının ve örgüte yönelik yol gösterici belgelerin hazırlandığını belirtti.

“Umutsuzluğa karşı umudu büyütmek bizim görevimiz” diyen Kişi, örgüt içindeki her bireyin aktif mücadele içinde olması gerektiğini vurguladı.

- Eraslan: “Seçim sürecine start verdik”

CTP Lefke İlçe Sekreteri Burhan Eraslan da, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın katılımıyla Lefke’de önemli bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Eraslan, “Bu toplantılarla birlikte aslında Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine de bir biçimde start vermiş oluyoruz. Elbette bu sürecin başlangıcını partimizin kurultayıyla yapmıştık ama şimdi tüm ilçelerde halkla bir araya gelmeye devam ediyoruz” dedi.

Mevcut Cumhurbaşkanı’nın görev süresi boyunca hiçbir somut adım atmadığını ileri süren Eraslan, “Kıbrıs sorununda yeni bir kapı açılması şart. Aksi takdirde hem ekonomik hem siyasi çöküş kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Toplantı soru-cevap ve öneri bölümünün ardından sona erdi.

Benzer haberler

Featured
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi 2026-06-13 21:45:00 Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-13 21:37:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00 KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor 2026-06-13 19:56:00