Erdoğan, Rutte ile görüştü!

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'yi kabul etti.
TC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.
Kabulde, Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.
TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından görüşmenin ardından, Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Rutte'yi kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.
Buna göre, kabulde, Ankara'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi hazırlıkları, İttifak'ın gündemindeki başlıklar, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, bölgedeki istikrarsız ortamın NATO müttefikleri arasındaki yardımlaşma ve dayanışmanın önemini bir kez daha gösterdiğini belirterek, Ankara Zirvesi'nde müttefikler arasındaki dayanışmayı pekiştirecek ve İttifak'ın krizlere karşı her daim hazırlıklılığını destekleyecek kararlar alınmasını beklediklerini ifade etti.
Erdoğan, Türkiye'nin hava savunma sistemleri başta olmak üzere savunma sanayi alanında kapasitesini her geçen gün artırdığını, müttefik ülkelerle bu alanda iş birliğini daha da geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı.
Trans-Atlantik bağın muhafazasının vazgeçilmez önemde olduğunu, Türkiye'nin İttifak'ın Avrupa ayağının daha fazla sorumluluk üstlenmesini beklediğini belirten Erdoğan, bu noktada Avrupa Birliği üyesi olmayan Avrupalı müttefiklerin, Birliğin savunma girişimlerinden dışlanmasının, amaca hizmet etmeyeceğinin altını çizdi.
Türkiye'nin İran'a yönelik saldırılarla başlayan süreçte kendini barışın ve diplomasinin tarafında konumlandırdığına dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya Savaşı'nın da barışla neticelenmesi için devrede olduğunu, müzakerelerin yeniden canlandırılması ve liderler düzeyinde görüşmelere başlanabilmesi için gayret gösterildiğini kaydetti.
Kabulde, Erdoğan ile Rutte, NATO Ankara Zirvesi'nin hazırlıklarını kapsamlı şekilde değerlendirdi.
Benzer haberler
Featured
Karadeniz’de İHA saldırısına uğrayan konteyner gemisi battı
Kripto para piyasasının değeri temmuzda 120 milyar doların üzerinde arttı
Yangın çıkan yolcu feribotunda 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp
Netanyahu'nun konutunda ırkçı muamele ve şiddet iddiası
Arıklı'dan Özersay ve Dizdarlı'ya "Keşke fikir sahibi olmadan birazcık bilgi sahibi olunsa"
Fas-İspanya göç rotasında can kaybı 88'e yükseldi
Yunanistan'da iki yangın söndürme helikopteri havada çarpıştı
İshalde bu belirtilere dikkat!
Işık “Plajlara girişlerde ücret alınarak halkın Anayasal ve yasal hakları ihlal ediliyor”


