Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı. Görüşme öncesi yapılan konuşmada Cumhurbaşkanı, "Rusya ve Türkiye'nin burada atacağı adım, bölgenin kaderini değiştirecektir" dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi. Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda saat 13.35'te başlayan görüşme, selamlama konuşması sonrasında basına kapalı devam edecek.
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katılıyor.
Görüşmede, Türkiye ve Rusya arasında ekonomik işbirliğinin arttırılması, Suriye konusu ele alınacak.
GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA
Baş başa görüşme öncesi iki lider selamlama konuşması yaptı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine "Özellikle değerli dostumuzun bu davetine Karadeniz'in bir yanından bir yanına gelmek suretiyle bu buluşmayı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum." diyerek başladı.
Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki gerek ikili ilişkileri gerekse bölgesel sorunları etraflıca ele alma imkanı bulacaklarını belirten Erdoğan, "Üzerimizde önemli sorumlulukların olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye'nin burada atacağı adım, bölgenin kaderini değiştirecektir." dedi.
PUTIN: "TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ ÖZEL BİR KARAKTERE SAHİP"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Türkiye-Rusya ilişkilerinin özel bir karaktere sahip olduğunu belirterek, "Davetimizi kırmayıp Soçi’ye geldiğiniz için teşekkür ederiz. İlişkilerimiz tam olarak anlaştığımız şekilde gelişmeye devam ediyor. Çalışma ortamında bir araya geldiğimiz bu görüşmede, ikili konular ve Suriye başta olmak üzere güncel konuları değerlendirme imkanı yakalamaktan memnunum" diye konuştu.
Putin, "Sayın Cumhurbaşkanı sizinle görüşme trafiğimiz, Türk-Rus ilişkilerinin tam normalleşme süresini tamamladıktan sonra çok özel bir karaktere sahip olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır. Rusya’ya hoşgeldiniz." ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Putin, "Türkiye’deki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi, Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesini olumlu etkileyecektir. Çünkü sizinle beraber alacağımız kararların büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan parlamentolarımızın onayını gerektiriyor." dedi.
Kaynak: NTV
Benzer haberler
Featured
KIB-TEK’ten mali hesap açıklaması "Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur”
Güney Kıbrıs, AB'de kişi başına en fazla gıda atığı üreten ülke oldu
Kuzey Kıbrıs Su Sporları Federasyonu ile Türkiye Yüzme Federasyonu arasında protokol imzalandı
Makina Mühendisleri Odası “Trafik güvenliği ertelenebilir bir ayrıntı değildir”
Akbaşak “Tam gün eğitim için öğrencilere sağlıklı öğün imkânı sağlanmalı”
Lefkoşa’da Meme Kanseri Farkındalık etkinliği düzenlendi
Kıbrıs konusunda süreç New York’tan Lefkoşa’ya taşındı
En fazla yağış Yeşilırmak'ta
KTTO Valensiya’da Eurochambres Kongresi’ne katıldı



