Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor Arıklı "Burada kaybeden olmayacak" Alayköy'de korkutan kaza: 33 yaşındaki araç sürücüsü ağır yaralandı Menelau "Müzakere kazanımları yeniden teyit edilmeli" Trafik denetimlerinde 21 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu’nda dereceye giren koşuculara ödülleri verildi Yılmazköy'deki bir ağıl ve ambarda yangın meydana geldi COP31 Konferansı’nda Türkiye’den “sürpriz” beklentisi Girne’de batan gemiden kurtulan anne kızına vermeyi düşündüğü "Deniz" isminden vazgeçti Dört ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı Denktaş “Evimdeyim. Gideceğim başka ev yok” Girne'de trafik kazası: 41 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı!
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Engelsiz Yaşam Evi’nin 30 Aralık gecesi ışıklarını açacağım"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Engelsiz Yaşam Evi’nin 30 Aralık gecesi ışıklarını açacağım"
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yücetürk, federasyon olarak engelli bireyler için ekonomik ve sosyal açıdan yıllardır mücadele ettiklerini ifade ederek 14 maddelik talepler listesini Gardiyanoğlu’na sundu.

2006 yılından bu yana tek bir engellinin kamuya istihdam edilemediğine dikkat çeken Yücetürk, engellilerin sorunlarının çözülmesinde koordinatör bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na engelli istihdamının önünün açılmasında büyük görev düştüğünü söyledi.

Engellilerin sorunlarını çözecek bir Engelli Dairesinin kurulması gerektiği görüşünü paylaşan Yücetürk, engellilerin ulaşım ve dolaşım sorunlarına da değinerek 2016 yılında İmar Yasası altında engelli standartları tüzüğünün çıktığını ancak hiçbir şey yapılamadığını kaydetti.

18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezleri’nin eksikliklerinin giderilmesi ve yakında açılması planlanan Engelsiz Yaşam Evi’inin acilen tamamlanmasını talep eden Yücetürk, Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası altındaki tüzüklerin iyileştirilmesini istedi.

-Gardiyanoğlu: “Engelli bir bireye iş vermek bir lütuf değil, hizmettir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, kamuya 30 engellinin istihdam edildiğini ve bu istihdam listesinin sivil toplum örgütlerinden iletildiğini ifade etti. Ocak ayında 20 engelli kişinin daha kamuya istihdam edileceğini kaydeden Gardiyanoğlu sayının 50’ye tamamlanacağını söyledi.

Devlet olarak engelli bireylere katkı yaptıklarını dile getiren Gardiyanoğlu, “Engelli bir bireye iş vermek bir lütuf değildir, bir hizmettir." şeklinde konuştu.

Engelsiz Yaşam Evi’nin ihale sürecini yakından takip ettiğini, "30 Aralık gecesi ışıklarını açacağım" sözünü yerine getirmek için çalıştığını belirten Gardiyanoğlu, yaşam evinin 2024 yılında faaliyete girmesinde kararlı olduğunu, Yaşam Evi’nde Vakıflar İdaresi, KEİ ve özel sektör işbirliği ile bir yönetim kurulacağını söyledi.

Rehabilitasyon merkezlerinin eksikliklerini yerinde gördüğünü ve hassasiyetinin bulunduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, merkezlerin ihtiyaçlarının tamamlanması ve engelliler ile ilgili yasal mevzuatın iyileştirilmesi konusunda da üzerine düşen görevi yapacağını söyledi.

2024 yılında Yenierenköy bölgesine bir on sekiz yaş üstü rehabilitasyon merkezi kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Gardiyanoğlu, engelli sorunlarının lafla değil icraatla çözülebileceğini belirtti.

Gardiyanoğlu, Çalışma Dairesi’ne kayıtlı, yanında bakıcısı olan engellilere bakıcıları için devlet tarafından sosyal güvenlik desteği verilmesi için İhtiyat Sandığı Dairesi ile işbirliği içinde çalışma başlattıklarını kaydederek, benzer desteğin otizmli bireylerin gölge öğretmenleri için de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Benzer haberler

Featured
Çin'in Tibet Özer Bölgesi'nde bir deprem daha meydana geldi 25 Eki 2026 20:37 Probiyotikler hafızayı korumaya yardımcı olabilir 25 Eki 2026 20:14 Roma'da göstericilerle polis karşı karşıya geldi, 1 kişi yaralandı 25 Eki 2026 20:06 Fransa'da dünkü Sarı Yelekliler eylemlerinde 1314 kişi gözaltına alındı 25 Eki 2026 19:59 ABD Başkanı Trump'tan İran'a yeni ültimatom 25 Eki 2026 19:06 İran Meclis Başkanı "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız" 25 Eki 2026 18:37 Yunan kayıplarının belirlenmesi için DNA örnekleri alındı 25 Eki 2026 18:31 Bağımsızlık Yolu adaylarını belirledi 25 Eki 2026 18:18 YDP'de üç ilçeden aday adayları yarışıyor 25 Eki 2026 18:09