En zeki, o
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İngiltere’nin Cheshire idari bölgesinde, yapılan IQ testleri sonucu dünyanın en zeki insanının Hint asıllı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar olduğu açıklandı.
İngiltere'nin Cheshire idari bölgesinde, yapılan IQ testleri sonucu dünyanın en zeki insanının Hint asıllı 12 yaşındaki Rajgauri Pawar isimli kız çocuğu olduğu bildirildi.
Yapılan testlerde 162 puan alan Pawar, ünlü bilim insanları Stephen Hawking ve Albert Einstein'ı geride bıraktı.

Pawar'ın Manchester Üniversitesi'nde bilim insanı olan babası Dr. Surajkumar Pawar sonuçlara ilişkin, "Kızım böyle bir sonuç elde eden en genç insan oldu" dedi.
Rajgauri Pawar'a yüksek IQ'lu kişilerin yer aldığı İngiliz Mensa Topluluğu'na üyelik teklifi yapıldığı bildirildi.
IQ testlerinde dahilik sınır puanı 140 olup, bu rekoru Albert Einstein ve Stephen Hawking 160 puan alarak kırmıştı.
Şimdi yeni rekorun sahibi, testlerden 162 puan alan Rajgauri Pawar oldu.
Kaynak: NTV 
Benzer haberler
Dünya
G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde
Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi
UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor"
Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem
Hürmüz'de normale dönüş aylar sürebilir
Trump "İran asla nükleer silah sahibi olmayacağına dair anlaşmaya vardı"
Valizinden 150 canlı zehirli akrep çıktı
Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti"
ABD ve İran mutabakat zaptını imzaladı


