Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Emekçiler yasal haklarını alana kadar  eylemlere devam edeceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Emekçiler yasal haklarını alana kadar  eylemlere devam edeceğiz"
Reklam

Hür-İş’e bağlı sendikalar, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmaması ve taşeron işçilerinin günlerdir süren eylemiyle ilgili verilen sözlerin tutulmaması” gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem yaptı.Hür-İş, Başbakanlık kapısına siyah çelenk de bıraktı.

Eylemde, “Başbakan duy sesimizi taşeron sistemi köleliktir”, “birlik mücadele dayanışma” sloganları atıldı.Başbakanlık önünde konuşan Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Başbakan’ı “devlet ciddiyetine” davet etti, taşeron işçilerle ilgili sorunu çözecek adım atmaya çağırdı, Başbakan’ı kınadı ve protesto etti.

Başbakan Ünal Üstel’e konuyla ilgili eleştiri ve bazı suçlamalarda bulunan Serdaroğlu, Başbakan’ın, Kamu-İş’i ve şahsını dinlemeden, tek taraflı infaz yaptığını iddia etti.

Serdaroğlu, Başbakan’ın konuyla ilgili adım atmamasını kınadıklarını söyledi, “devlet kimin tarafından yönetilir” diye sordu

Başbakan’ın şoförünü koruduğunu ve kamuoyuna yanlış bilgiler verildiğini savunan Serdaroğlu, bu konuda yaşananları anlattı.

Serdaroğlu, bu konuda adım atılmaması durumunda da eylemlere devam edeceklerini ve kimseye “Pabuç bırakmayacaklarını” söyledi.

Emekçilerin haklarını almak için burada olduklarını ifade eden Serdaroğlu, emekçilerin yasal haklarını alana kadar  eylemlere devam edeceklerini, direne direne bu mücadeleyi vereceklerini, taşeron sistemi sonlandıracaklarını kaydetti.

Serdaroğlu, “Her türlü çözüm için masaya oturmaya hazırız. Bu sistem sürdürülebilir değil. Kölelik sistemi için değil, bir kez daha bu yaşananları yaşamamak için mücadele veriyoruz” dedi.

Hür-İş'in, taşeron sistemine karşı onurlu duruşunu sürdüreceğini ifade eden Serdaroğlu, asgari ücret komisyonunun toplanmamasını da eleştirerek, masadaki tarafları masaya oturmadan önce "asgari vicdana" davet etti.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23