Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” Şenkul “Rum liderliği bölünmenin temeline beton döküyor” Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı Bitcoin coştu, 2 yılın en iyi haftasını yaşıyor Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor Altın fiyatları 7 bin lirayı aştı Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek Döviz kurlarında son durum (21 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (21 Ağustos 2026) Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı İskele’de cumartesi günü Uzay ve Bilim Sempozyumu yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ağustos 2026) İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” Şenkul “Rum liderliği bölünmenin temeline beton döküyor” Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı Bitcoin coştu, 2 yılın en iyi haftasını yaşıyor Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor Altın fiyatları 7 bin lirayı aştı Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek Döviz kurlarında son durum (21 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (21 Ağustos 2026) Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı İskele’de cumartesi günü Uzay ve Bilim Sempozyumu yapılacak Döviz piyasalarında günün son rakamları (20 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

“Elimizi taşın altına koymaya hazırız"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Elimizi taşın altına koymaya hazırız"
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile görüştü.

Hamza Ersan Saner, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, DP yetkilileriyle geniş kapsamlı bir istişare yaptıklarını ifade etti.

DP ile daha önce ortaklık yapmış olmaktan dolayı birbirlerine yaklaşımlarını çok iyi bildiklerini kaydeden Saner, “Burada şunu net olarak gördük ki, hem DP hem UBP ülkenin hükümetsiz kalmaması adına her türlü imkânları sonuna kadar zorlayacaktır. Diğer partileri de ziyaretlerimizde çok net ifade ettik. Bir icraat hükümeti kurup bu dönemde ülkeyi hükümetsiz bırakmama adına tüm şartları zorlayacağımızı ifade ettik” dedi.

Gazetecileri sorularını da yanıtlayan Saner, UBP’nin kurultay yapacağı ve sadece Hamza Ersan Saner’in genel başkan aday olacağı yönündeki söylentilerin sorulması üzerine, “Meclis grubu olarak milletvekillerinin almış olduğu bir prensip kararı var. Bunun ne olduğu çok şey değil. Buna karar verebilmemiz için yarın parti meclisini topluyoruz. Orada çıkacak sonuçtur aslolan” dedi.

ATAOĞLU

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ise, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve mecliste temsilcisi bulunan siyasi partilerin yer aldığı görüşmede de dile getirdiği gibi, “geniş kapsamlı bir hükümet modelinin oluşturulması” taraftarı olduğunu kaydetti.

Hükümetin oluşturulmasıyla ilgili girişimlerin sonuçlanmasının beklendiğini kaydeden Ataoğlu, halkın beklentisinin bir an önce hükümetin kurulması olduğunu ve kurulacak hükümetin icraat hükümeti olması gerektiğini ifade etti.

Ataoğlu, DP olarak önceliklerinin, muhalefette kalsalar dahi, kurulacak hükümete muhalefet yapmak değil, sorunlara çözümler üretmek olacağını kaydetti. Ataoğlu,  “Elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu da bir daha belirtmek isterim” dedi.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
İşçi lojmanında korkutan yangın: 2 işçi hastanelik oldu! 21 Ağu 2026 11:55 Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ ile Menelau görüştü 21 Ağu 2026 11:51 Girne–Lefkoşa ana yolunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı! 21 Ağu 2026 11:46 Güney Kıbrıs, Yunan, Malta ve İtalya denizcilik bakanları Limasol’da toplanıyor 21 Ağu 2026 11:39 Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs finali 3 Eylül’de yapılacak 21 Ağu 2026 11:35 UBP Genel Sekreteri Savaşan'dab LTB Başkan adayı Aktunç’a destek 21 Ağu 2026 11:31 Meslek Liseleri 2-4 Eylül'de kayıt kabul edecek 21 Ağu 2026 11:13 DAÜ-SEN “Asistan ödemeleri yapıldı” 21 Ağu 2026 10:45 EMO “Fiber optik ek protokolünün tam metni kamuoyuyla paylaşılmalı” 21 Ağu 2026 10:40