"Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Özlem Gürkut, birliğin 64. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.
Gürkut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"21 kişiyle kurulan Kıbrıs Türk Hekimler Cemiyeti’nden 1976 yılında yasal statüye kavuşan ve günümüzde 1200’ü aşkın üyesi ile ülkemizin en güçlü sağlık örgütlerinden biri haline gelen Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) her dönemde olduğu gibi sadece üyesi hekimlerin mesleki sorunlarına değil toplum ve ülkenin sorunlarına da duyarlı icraatlar ortaya koymaktadır.
COVID-19 pandemisi ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sadece sağlık alanını değil yaşamın tüm alanlarını etkileyen bir süreç yaşanmaktadır. İçinden geçmekte olduğumuz bu zor zamanda Tabipler Birliği olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinci içerisinde halkın sağlığının korunması, ülkemizin bu dönemi en az zararla atlatabilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Tarihi boyunca aralarından toplum liderleri, sanatçılar, siyasetçiler, bilim insanları çıkarmış hekimlerin meslek örgütü olarak Tabipler Birliği ülkemizin sağlık politikaları ve uygulamaları, sağlıkla ilgili yasaları konusunda olduğu kadar çevre, sosyoekonomik sorunlar, kültür ve sanat, barış ve demokrasi mücadelesinde ve cinsiyet eşitliği çalışmalarında da görev ve sorumluluk üstlenmiştir. Ülkemizde iyi hekimlik uygulamalarının ve tıp meslek etiğinin güvencesi konumundaki KTTB, güçlü yasal konumu ve duruşuyla toplumun güvenini kazanmıştır.
2004 yılında yapısına Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın katılımı ile daha da güçlenen örgütümüz bugünkü haline 22 başkan ve yüzlerce yönetim kurulu üyesinin, Oda başkan ve yönetimlerinin emekleri ve katkıları ile ulaşmıştır.
KTTB’nin bugünkü yöneticileri olarak geçmişte görev alan tüm başkan ve yöneticilerimizi saygı ve minnet ile selamlar, aramızdan ayrılmış olanları saygıyla anarız.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği toplumumuzun güvenine layık, sorumlu ve bilimin yolundan ayrılmadan tutarlı duruşunu ve hizmetlerini önümüzdeki yıllarda da sürdürecektir.
64. yıl dönümümüzü kutlar, ülkemizde ve dünyada sürmekte olan COVID-19 salgınının biran önce atlatılmasını ve sağlıklı günlerimize bir an önce yeniden kavuşmamızı dileriz."
Voice of the Island/KTTB
Benzer haberler
Featured
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
Patlayan roket için kritik karar
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor!
İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı
Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor
Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti!


