Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Tel-Sen'den Cebelitarık'ı geçen ilk Kıbrıslı yüzücü İlker’e plaket Yiğiter'den hükümete çağrı “Ev İçi Şiddet Yasası'nı bir an önce geçirin” Güney Kıbrıs'a şap hastalığı kontrol altında Cumhurbaşkanı Erhürman “Şiddetten arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız gerekiyor” Birtan “Hayati tehlikesi sürüyor; kritik süreç devam ediyor” Kanada'nın British Columbia eyaletinde orman yangınları nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi Güvenli internet eğitimleri ebeveynlere yönelik olarak BRT ve Telsim YouTube kanalında başladı Güney'deki belediyeler 3 saatlik uyarı grevi yaptı Denetimlerde tespit edilen ikamet izinsiz şahıslar tutuklandı! Güney Kıbrıs polisi yaka kameraları uygulamasına hazırlanıyor Mehmetçik-Çayırova ana yolunda trafik kazası: 23 yaşındaki genç yaralandı! ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü İskele'de ani ölüm! Güney Kıbrıs’ta 805 üründe yüzde 10,6'lık fiyat artışı! İMO, Kumyalı'daki silo göçmesine ilişkin ön teknik incelemesini tamamladı Bengihan "“Ülkemizi sorma gir hanına çevirdiniz” İngiltere ve Galler kayıtlardaki en kurak temmuz ayını yaşadı Borsa güne yüzde 0,08 düşüşle başladı Çeler “Tartışılması gereken kişinin kimliği değil, sistemin çöküşüdür” Berova “Mali disiplini güçlendirirken devlet gelirlerini artırdık” Tel-Sen'den Cebelitarık'ı geçen ilk Kıbrıslı yüzücü İlker’e plaket Yiğiter'den hükümete çağrı “Ev İçi Şiddet Yasası'nı bir an önce geçirin” Güney Kıbrıs'a şap hastalığı kontrol altında Cumhurbaşkanı Erhürman “Şiddetten arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız gerekiyor” Birtan “Hayati tehlikesi sürüyor; kritik süreç devam ediyor” Kanada'nın British Columbia eyaletinde orman yangınları nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi Güvenli internet eğitimleri ebeveynlere yönelik olarak BRT ve Telsim YouTube kanalında başladı Güney'deki belediyeler 3 saatlik uyarı grevi yaptı Denetimlerde tespit edilen ikamet izinsiz şahıslar tutuklandı! Güney Kıbrıs polisi yaka kameraları uygulamasına hazırlanıyor Mehmetçik-Çayırova ana yolunda trafik kazası: 23 yaşındaki genç yaralandı! ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü İskele'de ani ölüm! Güney Kıbrıs’ta 805 üründe yüzde 10,6'lık fiyat artışı! İMO, Kumyalı'daki silo göçmesine ilişkin ön teknik incelemesini tamamladı Bengihan "“Ülkemizi sorma gir hanına çevirdiniz” İngiltere ve Galler kayıtlardaki en kurak temmuz ayını yaşadı Borsa güne yüzde 0,08 düşüşle başladı Çeler “Tartışılması gereken kişinin kimliği değil, sistemin çöküşüdür” Berova “Mali disiplini güçlendirirken devlet gelirlerini artırdık”
Dolar
Euro
Sterlin

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi

İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun  diplomasının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edildiğini açıkladı. Alınan karara ilişkin belgeler, savcılık ve YÖK'e gönderilecek.

İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verdi. Alınan karara ilişkin tüm bilgi ve belgelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) gönderileceği açıklandı. KARARA TEPKİLER Kararın ardından İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamasında İmamoğlu, "İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun kararı hukuksuzdur. Böyle bir karar alma yetkileri yoktur. Yetki, sadece İşletme Fakültesi Yönetim Kurulu’ndadır. Bu kararı alanların tarih ve adalet önünde hesap verecekleri günler yakındır. Adalete, hukuka ve demokrasiye susamış milletimizin yürüyüşü durdurulamayacak" dedi. İmamoğlu'nun avukatlarından Mehmet Pehlivan, "Üniversite Yönetim Kurulu, böyle bir karar alamaz. İlan edilen karar, yok hükmündedir" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Elbette enseyi karartacak değiliz.  burada bize motivasyon çıkar. Bu 600 yıllık üniversite açısından bir kara lekedir. 23 Mart'ta yapacağımız seçimde Ekrem İmamoğlun adayımızdır" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı İmamoğlu ile telefonda görüştü. Yavaş'ın "Sonuna kadar haklı mücadelenizde yanınızda olacağınız, geçmiş olsun" mesajı verdi. Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, "Ben Ekrem Başkanımıza yapılan bu haksızlığı kabul etmiyorum. Tüm bu hukuki ve siyasi sürecin her dakikasında Ekrem Başkanımızın yanında olacağımı, böylesine hukuksuz bir süreçte daha önce üçlü masada ifade ettiğim, 'Cumhurbaşkanlığı adaylığımı günü gelince değerlendireceğim' kararımı, bu hukuksuzluk ortadan kalkana kadar askıya alacağımı da kamuoyuna ilan ediyorum" dedi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Bu karar demokrasimize ağır bir darbe vurmuştur" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da karar tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Sayın İmamoğlu’nun diplomasının iptali, bir siyasi rakibin tasfiyesinden çok öte bir uygulamadır. Zayıflarla dolu hukuk ve demokrasi karnemize yazılan kötü bir not, sosyal barışımıza vurulan kaba bir darbe ve kaosa sürüklenmemize yönelik açık bir davetiyedir. Türkiye’yi yönettiğini zannedenleri sorumluluğa davet ediyorum. Ülkeye yazık etmeyin" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı. İmamoğlu, soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermişti. Başsavcılık, İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan açılan soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda, İmamoğlu'nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istemişti. İstanbul Üniversitesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiğini açıkladı. Üniversiteden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24.02.2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 17.02.2025 tarih ve E-68918934-663.08[2024/519-04-R]-12 sayılı “Araştırma Raporu”nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 'Araştırma Raporu'nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir. Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ivedilikle gönderilecektir"

Benzer haberler

Featured
Tel-Sen'den Cebelitarık'ı geçen ilk Kıbrıslı yüzücü İlker’e plaket 4 Ağu 2026 14:08 Yiğiter'den hükümete çağrı “Ev İçi Şiddet Yasası'nı bir an önce geçirin” 4 Ağu 2026 14:04 Güney Kıbrıs'a şap hastalığı kontrol altında 4 Ağu 2026 13:57 Cumhurbaşkanı Erhürman “Şiddetten arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız gerekiyor” 4 Ağu 2026 13:35 Birtan “Hayati tehlikesi sürüyor; kritik süreç devam ediyor” 4 Ağu 2026 13:32 Kanada'nın British Columbia eyaletinde orman yangınları nedeniyle 5 binden fazla kişi tahliye edildi 4 Ağu 2026 13:12 Güvenli internet eğitimleri ebeveynlere yönelik olarak BRT ve Telsim YouTube kanalında başladı 4 Ağu 2026 13:05 Güney'deki belediyeler 3 saatlik uyarı grevi yaptı 4 Ağu 2026 12:46 Denetimlerde tespit edilen ikamet izinsiz şahıslar tutuklandı! 4 Ağu 2026 12:43