Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Dünya turunu yürüyerek tamamlayan İngiliz gezgin Karl Bushby 28 yıl sonra evine döndü Hemşirelere yönetim ve liderlik eğitimi verildi Güney Kıbrıs'ta Cadılar Bayramı partisinde alkol alan öğrenciler hastanelik oldu Thomas Bechinger’in “SEQUENCES” sergisi Girne’de sanatseverlerle buluştu Yeltekin “Devlette görevlendirilen 37 Cypfruvex çalışanı 3 gün geçmesine rağmen ödenmedi” Güney Kıbrıs’ta bu yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarı 1 tonu geçti İran “ABD yeniden saldırırsa savaş bölgeyle sınırlı kalmayacak” Polis Alsancak'ta tedavüle sürülen sahte dolarlarla ilgili uyardı  ABD-İran gerilimi petrol fiyatlarını yükseltti Hasan Hilmi Ersözler tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Eski Tarım ve Orman Bakanı Hüseyin Öztoprak için Cumhuriyet Meclisi’nde tören düzenlendi Borsa güne yüzde 0,37 düşüşle başladı Hristodulidis, Holguin’le yeniden görüşüyor POLVAK üç yaşında… Soybir “Üç yıldır polisimizin gücüne güç katıyor, güvenli geleceğimiz için çalışıyoruz” Hristodulidis'ten "Büyük Deniz Bağlantısı" açıklaması "Üzerime düşeni yapıyorum" Avcı "Hız tutkusu kontrolden çıktı” "Yıltan Taşçı Akademi 5. Lefkoşa Fotoğraf Günleri" perşembe gün başlıyor Ersoy “Organ nakli, bazı hastalar için tek tedavi seçeneği” Safir Serisi görkemli bir geceyle final yapıyor Fransa'da öğrenciler okul ablukalarına yeniden başladı: Ülke yeni protestolara hazırlanıyor Dünya turunu yürüyerek tamamlayan İngiliz gezgin Karl Bushby 28 yıl sonra evine döndü Hemşirelere yönetim ve liderlik eğitimi verildi Güney Kıbrıs'ta Cadılar Bayramı partisinde alkol alan öğrenciler hastanelik oldu Thomas Bechinger’in “SEQUENCES” sergisi Girne’de sanatseverlerle buluştu Yeltekin “Devlette görevlendirilen 37 Cypfruvex çalışanı 3 gün geçmesine rağmen ödenmedi” Güney Kıbrıs’ta bu yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarı 1 tonu geçti İran “ABD yeniden saldırırsa savaş bölgeyle sınırlı kalmayacak” Polis Alsancak'ta tedavüle sürülen sahte dolarlarla ilgili uyardı  ABD-İran gerilimi petrol fiyatlarını yükseltti Hasan Hilmi Ersözler tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Eski Tarım ve Orman Bakanı Hüseyin Öztoprak için Cumhuriyet Meclisi’nde tören düzenlendi Borsa güne yüzde 0,37 düşüşle başladı Hristodulidis, Holguin’le yeniden görüşüyor POLVAK üç yaşında… Soybir “Üç yıldır polisimizin gücüne güç katıyor, güvenli geleceğimiz için çalışıyoruz” Hristodulidis'ten "Büyük Deniz Bağlantısı" açıklaması "Üzerime düşeni yapıyorum" Avcı "Hız tutkusu kontrolden çıktı” "Yıltan Taşçı Akademi 5. Lefkoşa Fotoğraf Günleri" perşembe gün başlıyor Ersoy “Organ nakli, bazı hastalar için tek tedavi seçeneği” Safir Serisi görkemli bir geceyle final yapıyor Fransa'da öğrenciler okul ablukalarına yeniden başladı: Ülke yeni protestolara hazırlanıyor
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi TBMM’de görüşmeler gerçekleştirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi TBMM’de görüşmeler gerçekleştirdi
Reklam

Temaslarda bulunmak amacıyla Ankara’da bulunan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşmelerde bulundu.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Komite heyeti ilk görüşmesini Ziya Altunyaldız başkanlığındaki TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile yaptı.

Burada bir konuşma yapan Komisyon Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız, hem ülkeler arası hem de küresel alana dönük ilişkilerde bir süreç yaşandığını ifade ederek KKTC’nin güçlendirilmesi ve refah düzeyinin arttırılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Altunyaldız, Kıbrıs meselesinde eski parametrelerde çözüm yolu aranmasının çok mümkün görülmediğini ifade ederek KKTC’nin egemen eşitliği, eşit uluslararası statüsünün tescili konusunda mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Komite Başkanı Canaltay da konuşmasında, TBMM çatısı altında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, iki ülke parlamentolar arası ilişkilere büyük önem verdiklerini söyledi.

Canaltay, KKTC ve Türkiye’nin et ve tırnak gibi olduğuna değinerek, Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye’nin desteği ile yoluna devam ettiğini söyledi.

Dünyada son zamanda yaşanan pandemi başta olmak üzere çeşitli olumsuzlukların dost ve güçlü ülkelerin birbirinin yanında ve destekçisi olmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Canaltay, özellikle pandemi döneminde Türkiye’nin de desteği ile sürecin en az hasarla atlatıldığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler çatısı altında “KKTC’yi tanıyın” çağrısının Kıbrıs Türk halkı için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Canaltay, bu çağrının kendilerine büyük bir güç verdiğini vurguladı.

Komite Başkan Vekili Fikri Toros da konuşmasında Cumhuriyet Meclisi’nde en verimli ve üretken konumda olan bir komite olduklarını söyleyerek Doğu Akdeniz’deki enerji denkleminde bölgesel iş birliği projeleri geliştirildiğini, bu projelerde Türk tarafı olarak yeteri kadar yer alamamanın nedeninin Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü olduğunu belirtti.

Rumların uzlaşmazlığı yüzünden çözümsüzlüğün halen devam ettiğini anımsatan Toros, kapsamlı çözüme kadar enerji yatırımlarının önünün açılabilmesi ve kazanımların elde edilebilmesi için iş birliği gerektiğini kaydetti.

- Plan ve Bütçe Komisyonu ile görüşme

Komite heyeti TBMM bünyesinde ikinci görüşmesini Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile gerçekleştirdi.

İlk sözü alan Komisyon Başkanı Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözümün adada bulunmasının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade ederek bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın net ifadeleri olduğunu kaydetti.

Her konuda KKTC’nin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üyeliğin önemli olduğunu kaydederek, Doğu Akdeniz’de bir konferans fikrini desteklediklerini ve enerji kaynakları konusunda iş birliği çağrılarının da devam ettiğini belirtti.

Resmiye Eroğlu Canaltay da konuşmasında Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının gelişiminin her aşamasında yanında olduğunu ifade ederek iki kardeş ülke olarak dayanışmanın her zaman devam edeceğini söyledi.

Canaltay, Türkiye’nin güçlü olması halinde KKTC’nin de güçlü olacağını vurgulayarak, bugün Maraş açılımı, Mavi Vatan'daki gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üyelik gibi gelişmelerin Anavatan sayesinde olduğuna değindi.

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi heyetinde Komite Başkanı Canaltay’ın yanı sıra, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Fikri Toros ile UBP Milletvekili Hüseyin Çavuş bulunuyor.

Benzer haberler

Featured
Dünya turunu yürüyerek tamamlayan İngiliz gezgin Karl Bushby 28 yıl sonra evine döndü 3 Kas 2026 12:41 Hemşirelere yönetim ve liderlik eğitimi verildi 3 Kas 2026 12:37 Güney Kıbrıs'ta Cadılar Bayramı partisinde alkol alan öğrenciler hastanelik oldu 3 Kas 2026 12:29 Thomas Bechinger’in “SEQUENCES” sergisi Girne’de sanatseverlerle buluştu 3 Kas 2026 12:00 Yeltekin “Devlette görevlendirilen 37 Cypfruvex çalışanı 3 gün geçmesine rağmen ödenmedi” 3 Kas 2026 11:56 Güney Kıbrıs’ta bu yıl ele geçirilen uyuşturucu miktarı 1 tonu geçti 3 Kas 2026 11:48 İran “ABD yeniden saldırırsa savaş bölgeyle sınırlı kalmayacak” 3 Kas 2026 11:43 Polis Alsancak'ta tedavüle sürülen sahte dolarlarla ilgili uyardı  3 Kas 2026 11:33 ABD-İran gerilimi petrol fiyatlarını yükseltti 3 Kas 2026 11:32