Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor KSTÜ Sahte Diploma Davası ertelendi: Sanığın sağlık durumu doktordan dinlenecek Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak Erdoğan "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kast edilirse cevabımız çok sert olur" Oymen “Gıda güvenliği ihmal kaldırmaz" Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor KSTÜ Sahte Diploma Davası ertelendi: Sanığın sağlık durumu doktordan dinlenecek Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak Erdoğan "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kast edilirse cevabımız çok sert olur" Oymen “Gıda güvenliği ihmal kaldırmaz"
Dolar
Euro
Sterlin

Dünyada 'mutasyonlu virüs' paniği... Tedbirler artırılıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Dünyada 'mutasyonlu virüs' paniği... Tedbirler artırılıyor

Dünya genelinde vaka sayısı 103 milyonu, can kaybı 2 milyon 227 bini geçti. Virüsün daha hızlı yayılan mutasyonlarına karşı ülkeler tedbirleri sıkılaştırıyor.

Salgının en çok yayıldığı ülke olan ABD’de bir günde 170 binden fazla vaka tespit edildi.
Toplam vaka sayısı 26 milyon 514 binin üzerine çıktı.

Kaliforniya, 3 milyon 280 binle en çok vakanın görüldüğü eyalet konumunda.

Mutasyonlu virüse karşı pek çok ülke tedbirlerini de artırıyor.

Kolombiya’da koronavirüsün daha bulaşıcı türü görüldü

Kolombiya’da koronavirüsün daha hızlı yayılan türüne rastlandı.

Mutasyonlu türün, Brezilya’dan ülkeye giriş yapan bir yolcuda görüldüğü aktarıldı.

Almanya’da ‘mutasyon’ önlemi

Almanyada mutasyonlu virüse karşı, tedbirlerini sıkılaştırdı.

Tedbirler kapsamında, koronavirüsün hızlı yayılan türünün görüldüğü İngiltere, İrlanda, Brezilya, GüneyAfrikave Portekiz’den yolcu kabul edilmiyor.

İran’da ‘mutasyonlu virüs’ endişesi

İranise Avrupa’dan yolcular için iki haftalık zorunlukarantinakararı aldı.

Karantinanın, yolcuların test sonuçları negatif çıksa dahi uygulanacağı açıklandı.

Mutasyona uğramış virüsün İran’ı etkilememesi için bu kararın alındığı aktarıldı.

Özbekistan tedbirleri artırdı

Özbekistanda koronavirüsün hızlı yayılan türüne karşı tedbir aldı. Mutasyonlu virüsün görüldüğü ülkeler için uyguladığı giriş yasağını 1 ay daha uzattı.

Yasak kapsamında İngiltere, İtalya, Danimarka, Avusturya, Avustralya, Hollanda ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ne Almanya da dahil edildi.

Fransa’da son 24 saatte 24 bin 392 vaka

Fransa’da yeni tipkoronavirüs(COVID-19) salgınında vaka ve can kayıpları hızla artmaya devam ediyor.

FransaSağlık Bakanlığı, son 24 saatte 24 bin 392 yeni vaka ile toplam vaka sayısının 3 milyon 177 bin 879’a ulaştığını açıkladı.

Son 24 saatte 242 kişinin COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, toplam can kaybı sayısı da 75 bin 862’ye yükseldi.

Ülke genelinde 1817 yoğun bakımda olmak üzere toplam 11 bin 181 kişinin ise hastanelerde tedavisi devam ediyor.

Pakistan’da 11 bin 623 kişi yaşamını yitirdi

PakistanKoronavirüs Ulusal Yönetim ve Kontrol Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte tespit edilen 2 bin 183 vakayla ülkedeki toplam vaka sayısı 543 bin 214’e yükseldi.

Son 24 saatte 63 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 11 bin 623’e ve iyileşenlerin sayısı 498 bin 152’ye çıktı.

Endonezya’da vaka 1 milyonu geçti

Sağlık Bakanlığıverilerine göre, son 24 saatte 14 bin 518 kişinin COVID-19 testi pozitif çıkan Endonezya’da, toplam vaka sayısı 1 milyon 66 bin 313’e ulaştı.

Ülkede 10 bin 242 kişi sağlığına kavuşurken, virüsü yenenlerin sayısı 862 bin 502 oldu.

Son 24 saatte 210 kişininvirüsnedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, COVID-19 kaynaklı can kayıpları 29 bin 728’e çıktı.

Malezya’da günlük vaka sayısında rekor

MalezyaSağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 24 saatte 5 bin 728 kişinin COVID-19 testinin pozitif çıkmasıyla şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısı görüldü, toplam vaka sayısı 209 bin 661’e yükseldi.

Bugün 3 bin 805 kişi daha sağlığına kavuştu, iyileşen kişi sayısı 161 bin 527, aktif vaka sayısı ise 47 bin 388 oldu.

Son 24 saatte 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle COVID-19 salgınında ölenlerin sayısı 746’ya yükseldi.

Japonya’da son 24 saatte 3 bin 345 yeni vaka

Japonya’da ise COVID-19 vaka sayısı son 24 saatte 3 bin 345 artarak 388 bin 15’e, virüse bağlı can kaybı 91 artışla 5 bin 701’e yükseldi.

Son bir günde 83 bin 538 kişiye virüs testi yapılırken, 5 bin 344 kişinin taburcu edildiği ülke genelinde 974 kişi yoğun bakım servislerinde COVID-19 tedavisi görüyor.

Tunus’ta can kaybı 6 bin 680’e çıktı

Tunus Sağlık Bakanlığı, COVID-19’dan 81 kişinin daha öldüğünü, 1438 yeni vaka tespit edildiğini, 1705 kişinin iyileştiğini duyurdu.

Böylece ülkede toplam can kaybı 6 bin 680’e, vaka sayısı 207 bin 468’e, iyileşenlerin sayısı da 156 bin 160’a ulaştı.

Lübnan’da can kaybı 3 bini geçti

Lübnan’da son 24 saatte 61 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 631 kişi enfekte oldu ve 2 bin 402 kişi iyileşti.

Vefat sayısı 3 bin 31’e, vakalar 298 bin 913’e, sağlığına kavuşanların sayısı da 178 bin 472’ye yükseldi.

Ürdün’de 641 yeni vaka

Ürdün’de salgında 23 kişi daha hayatını kaybetti, 641 kişinin enfekte oldu, 957 kişi sağlığına kavuştu.

Fas’ta can kaybı 8 bin 259’a yükseldi

Fas Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte virüs nedeniyle 13 kişinin öldüğünü, 701 yeni vaka tespit edildiğini, 762 hastanın sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

Son verilerle toplam can kaybı 8 bin 259’a, vaka sayısı 470 bin 691’e, iyileşenlerin sayısı da 448 bin 628’e ulaştı.

Cezayir’de 2 bin 888 kişi virüsten yaşamını yitirdi

Cezayir’de virüs nedeniyle 4 kişi daha hayatını kaybetti, 325 yeni vaka tespit edildi, 196 hasta sağlığına kavuştu.

(BRT/TRT)

Benzer haberler

Dünya
Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu 2026-06-10 15:31:00 Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" 2026-06-10 15:14:00 Arnavutluk'ta turizm projesine karşı protestolar devam ediyor 2026-06-10 14:33:00 Eski Air Canada pilotu, 16 yıl boyunca uygun lisans olmadan uçtuğu gerekçesiyle suçlandı 2026-06-10 12:51:00 NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı 2026-06-10 09:04:00 Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı 2026-06-10 08:54:00 Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı 2026-06-10 08:42:00 ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu 2026-06-10 08:31:00 Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00