"Dünya genelinde vaka sayıları düşüyor"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
DSÖ, yeni corona virüs vaka ve ölüm sayılarında Eylül ayının ilk günlerinde başlayan düşüşün sürdüğünü bildirdi. Haftalık raporda, Türkiye'de ise yeni vaka sayısının geçen haftaya göre yüzde 16 arttığı belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) haftalık corona virüs raporuna göre, Covid-19 vaka ve ölüm sayılarında küresel düzeyde 6-12 Eylül döneminde başlayan düşüş geçen hafta da sürdü. DSÖ'ünün Çarşamba günü açıkladığı rapora göre, 13-19 Eylül tarihleri arasında tespit edilen vaka sayısı, bir önceki haftaya göre 400 bin azalarak 3 milyon 600 bine geriledi, yaklaşık 60 bin kişi de hayatını kaybetti. Raporda, dünya genelinde corona virüs vakalarının sayısının yaklaşık 228 milyona ulaştığı, 4 milyon 600 binden fazla kişinin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.DSÖ, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kaydedilen vaka sayısının bir önceki haftaya göre aynı düzeyde kaldığını belirtirken, Doğu Akdeniz bölgesindeki vaka sayısında yüzde 22 ve Güneydoğu Asya bölgesinde ise yüzde 16 düşüş kaydedildiğini bildirdi.
TÜRKİYE VAKA SAYISINDA DÖRDÜNCÜ SIRADA
Son bir haftada yeni vaka sayısının en yüksek olduğu ülke ise 1 milyon 107 bin civarında vakanın kaydedildiği ABD oldu. ABD'yi 211 bin 242 vaka ile Hindistan ve 203 bin 77 vaka ile İngiltere izledi.
DSÖ'nün raporuna göre, 13-19 Eylül tarihleri arasında toplam 183 bin 962 vakanın kaydedildiği Türkiye ise vaka sayısının en yüksek olduğu ülkeler arasında dördüncü sırada yer aldı. Türkiye'de vaka sayısında geçen haftaya göre yüzde 16 artış olduğu belirtildi.
Hayatını kaybedenlerin sayısının en yüksek olduğu ülkeler ise yaklaşık 12 bin 900 ölüm vakasının kaydedildiği ABD, 5 bin 469 vaka ile Rusya ve 3 bin 727 ile Brezilya oldu.
DSÖ, 6-12 Eylül tarihlerini kapsayan raporunda iki aydan bu yana ilk kez koronavirüs vakalarının dünya genelinde düşüşe geçtiğini bildirmişti. Raporda, dünyanın bütün bölgelerinde yeni vaka sayılarında bir önceki haftaya göre düşüş kaydedildiği belirtilmişti. (NTV)
Benzer haberler
Dünya
Japonya’da İmparatorluk Hanedan Yasası revize edildi
ABD'nin Texas eyaletinde selde ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi
Fransa'da fırtına nedeniyle 2 kişi öldü, 53 bin hane elektriksiz kaldı
Uganda'da cinayet gibi kaza: 20 öğrenci ve okul müdürü öldü
Dinozor tutkunu 9 yaşındaki çocuk, Guinness’e göre en genç müze küratörü oldu
Starship'in 13. fırlatma denemesi, dört motor arızasıyla son anda iptal edildi
Trump'tan seçim sistemi eleştirisi "Manipülasyona ve yolsuzluğa açık"
Dünyanın en eski kehribarı keşfedildi: 385 milyon yıl öncesine ait yaşam izi
Yaşanabilir bölgedeki gezegende ilk kez atmosfer keşfedildi



