Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı” Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok" İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır” Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın” “Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz” Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu gerçekleşti YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız” Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici" Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor Stefanu “Müzakere zemini değişemez” Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem... Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok" Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı” Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok" İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır” Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın” “Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz” Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü İskele Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen İskele Yarı Maratonu gerçekleşti YouTube "çocuk güvenliği" konusunda Meta'nın izlediği uzlaşma yolunu izlemeyeceğini açıkladı Mağusa Hastanesi’nde ilk kalp By-pass ameliyatı gerçekleştirildi Elektrik Müteahhitleri Birliği'nde başkan ve yönetim belirlendi Üstel “Genç Konut Projesi'yle 5 bin gencimizi yuva sahibi yapacağız” Kathimerini "Elektrik kablosu için Ekim ayı belirleyici" Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor Stefanu “Müzakere zemini değişemez” Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem... Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Dört kişilik bir aile en az 1,400 TL ödeyecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Dört kişilik bir aile en az 1,400 TL ödeyecek"
Reklam

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), elektrik fiyatına yapılan zammı eleştirerek, çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücünün büyük oranda gerilediği bir dönemde, elektrik fiyatına yapılan “astronomik zammın kabul edilemez” olduğunu kaydetti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yaptığı yazılı açıklamada, “250 kws tüketim yapan sadece yüzde 7’lik bir kesim olduğu ve dört kişilik bir ailenin ortalama 660 kws elektrik tükettiği dikkate alındığında, aylık en az 1400 TL’lik elektrik faturası ödeyecektir.

Yaz aylarında kavurucu sıcakların yaşandığı ülkemizde klima kullanımının artmasıyla bu rakam 3000 TL’yi bulacaktır.

Ortalama bir maaşla, asgari ücretle çalışan kesimlerin bütçesinin bu yükü kaldırması mümkün değildir” dedi. “UBP-DP-YDP Hükümeti’nin sorun yaşanan yerlerde akılcı ve kalıcı çözümler üretmek yerine faturayı halka ödeterek sorunu erteleme yolunu tercih ettiğini” ileri süren Bengihan, “üç yıl maliyetin altında satış yaparak Elektrik Kurumu’nu zarara uğratanlar, kurumu milyonlarca lira borçlu duruma düşürenler, yarattıkları enkazın faturasını halka ödeterek sorumluluktan kurtulamazlar” şeklinde konuştu. “Sınırlı kaynaklara sahip devlet bütçesinden sınırsız teşvikler verildiğini, devletin kaynakları yandaşlara peşkeş çekildiğini, Kalkınma Bankası’ndan yandaşlara dağıtılan kredilerin yüzde 53’ünün (748 milyon TL) geri alınmadığını ileri süren Bengihan, buna rağmen, elektrikle ilgili hiçbir yatırım yapılmadığını, 21’inci yüzyılda hala çevre kirliliğine yol açan yüksek maliyetli kirli yakıtla üretim yapıldığını kaydetti.

Bengihan, yapılması gerekenin, sınırsız teşviklerden yararlananlardan ve haksız zenginleşenlerden kazandıkları oranında vergi alarak elektrik üretimiyle ilgili ekonomik ve çevre dostu yatırımlara kaynak yaratıp, faturaların yükünü hafifletmek olduğunu belirtti.

Benzer haberler

Featured
Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu 27 Eyl 2026 20:37 Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı” 27 Eyl 2026 20:24 Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı 27 Eyl 2026 19:49 Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi 27 Eyl 2026 19:30 Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok" 27 Eyl 2026 19:06 İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır” 27 Eyl 2026 18:52 Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın” 27 Eyl 2026 18:32 “Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz” 27 Eyl 2026 18:19 Ertuğruloğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar'la görüştü 27 Eyl 2026 18:12