Dizdarlı “Maliye, ekipmanı ve personeli sağlayacak kaynağı vermek zorunda”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı artan vaka sayılarına yönelik açıklama yaparak yeni yapılanmaya, sayıca personel ve araç gereç takviyesine acil ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Dizdarlı'nın açıklaması şu şekilde:
"SON DURUM
Güney’deki vaka sayılarının Kuzey’in altında kaldığı günler yaşıyoruz.,
Ve onu da bırakın günlük ortalama vaka sayımız yüz ellinin üzerindedir
Demek ki bir şeyler yanlış gidiyor.
Bir kere uzun dönem adeta deli gibi çalışıp hastalığın yayılmasını önleyen “Filasyon Ekibi” yorulmuştur. Artan vaka sayısına yetişememekte bu da sayının gün ve gün artmasına neden olmaktadır. Yeni yapılanmaya, sayıca personel , araç gereç takviyesine acil ihtiyaç vardır.
Filasyon ekibinin başarısı hastalığın yayılmasını önlemek için temeldir. Bu nedenle daima güçlü ve diri tutulmalıdırlar.
Kanaatimce tüm K.K.T.C üç lokalizasyona ayrılarak, direk Bakan veya Müsteşar’a hesap veren birbirinden bağımsız üç ayrı ekibin tam donanımla tekrardan işe asılması gerekmektedir.
Maliye, ekipmanı ve personeli sağlayacak kaynağı vermek durumundadır. Aksi halde hiç sevmediğimiz “kapanma” telkinlerine dönmenin öncelikli sorumlusu MALİYE olacaktır."
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
"Girne Belgeseli" Amerika yolcusu: 21 filmlik resmî seçkide yer aldı
FODER, 2026-2027 sezon açılışı etkinliği düzenledi
KTÖS Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulunda yarın ve perşembe toplu iş bırakma eylemi yapacak...
KKTC’de kalp cerrahisinde bir ilk: Robotik cerrahiyle mitral kapak ameliyatı yapıldı
Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı
Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı
Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası
ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır”
CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı



